» נושאי לימוד
» נושאי לימוד
יום שישי 3 במאי 2024
פורמט ה-MASTER וה-DAO
דף ראשי  מדיה  שיטות כתיבה  כתיבה על-גבי CD-RW  פורמט ה-MASTER וה-DAO גרסה להדפסה

 

פורמט Master

 

 

לעיתים קרובות אנו שומעים מושגים כמו " mastering" מידע על גבי  דיסק או " mastering application" על מנת ליצור דיסק .

 

 

שיטות ה- mastering


כאשר יוצרים דיסק שכזה במחשב הביתי בעזרת תוכנת mastering, אחד משלוש    המצבים הבאים יכול להיות בשימוש:

 

• Track-At-Once) TAO)
• Track Multi-session
• Disc-At-Once) DAO)

 

 

מה  זה  "mastering” ?

 

Mastering הינו התהליך של יצירת דיסק מקורי, תהליך זה יכול להתרחש במפעל כאשר מדיסק שבלונה מייצרים עשרות אלפי העתקים. Mastering יכול גם להיקרא תהליך שבו המשתמש בביתו יוצר דיסק לשימוש עצמי או לחבר.

 


 

 ישנה שיטה  נוספת, רביעית, הנקראת Incremental Packet Writing המשמשת גם היא ליצירת מדיה. ה- Packet-writing אינה מיועדת להפצה נרחבת ולכן אינה נחשבת כאחת משיטות ה- mastering.

 

 

Track At Once) TAO)

 

TAO הינו מצב הכתיבה הבסיסי והפשוט ביותר, TAO כותב מקטע (TRACK) שלם בפעולה בודדת ומוסיף מרווח של 2 שניות בין המקטעים.יישומים מודרניים כדוגמת תוכנת Easy CD מאפשרים  לכתוב מקטע, להוציא את הדיסק ולהמשיך מאוחר יותר שוב, זוהי אופצייה אפשרית כל עוד ה-SESSION לא נסגר, ברגע שה- session נסגר- הדיסק נסגר לכתיבה.

 

בציור הבא ניתן לראות דוגמא לכתיבה ב-TAO, שימו לב כי ה-DATA נכתב ראשון,לאחר מכן ה-LI) LEAD IN) ואחרון נכתב ה-LO) LEAD-OUT):

 


 

 

 

Track Multi-Session

 

Track Multi-Session לעיתים נקרא גם  Track Incremental Mode הינה שיטת צריבה נפוצה יותר מקודמתה, Track Multi-Session מאפשר למשתמש ליצור ריבוי מקטעים (multiple sessions) על גבי הדיסק (כ-50). לכל  session יש מאפיינים של דיסק מושלם הכוללים בין היתר,אזור LEAD-IN  עם TOC ואזור LEAD-OUT. ניתן לאמר כי שיטה זו פועלת על עיקרון השיטה הקודמת ומיישמת עיקרון זה מספר פעמים על גבי אותה המדיה.

ה- LEAD-IN משמש למעקב אחרי ה-SESSIONS כולל המידע מה-TOC מ- SESSIONS קודמים שנכתבו לתוך הדיסק, בדרך זו ניתן לגשת לכל המידע המצוי על גבי הדיסק.

 

כאשר נוצר הדיסק לראשונה,מתכנניו לא לקחו בחשבון שיבוא יום ובו ניתן יהי לצרוב באופן עצמאי, ההנחה באותה תקופה היתה שהדרך היחידה ליצור דיסק היא במפעל.
כתוצאה מכך הקומפקט דיסק הראשונים תוכננו כך שיוכלו לקרוא רק מדיות שנצרבו בשיטת single-session כמו ה- CD-DA  וה- CD-ROM.
נגני דיסקים הפועלים בשיטה זו קוראים רק את ה-session הראשון ומתעלמים מכל מה שכתוב בהמשך.

 

 

 

בכל פעם ש-SESSION נסגר, מוקצים 13.5 MB  לתהליך, לכן מומלץ שמשתמש הקצה יקדיש מעט זמן על מנת לכתוב כמה שיותר מידע בכל SESSION.

 

 

(Disc At Once (DAO

       
הקלטת DAO מאוד דומה לדרך הישנה בה נוצרו הקלטות master. הקלטות אלו יוצרו על ידי הטלת מחט המקול במרכז משטח ההקלטה וגרירת המחט בצורה ספיראלית  אל עבר הקצה החיצוני של משטח ההקלטה, תהליך זה התרחש ללא הפרעה ובצורה רציפה משום ששום מרווח לא נוצר כך שנגינת הדיסק לא הופרעה.
DAO דומה לשיטה הישנה בכך שתהליך הצריבה אינו מופרע, מרגע שקרן הלייזר מופעלת היא מתחילה לצרוב מידע ממרכז הדיסק –> החוצה ושלא כמו ה- TAO
או ה-Track Multi-session, אין מרווח של 2 שניות בין tracks .

 

 

בציור-שימו לב שה-Lead-In נוצר ראשון ,לאחר מכן ה-data ובסופו של דבר ה- Lead-Out


 

שלא כמו ה-TAO או ה-Track-multi-session, ב- DAO קרן הלייזר לא מפסיקה את פעולתה עד לסיום הכתיבה. על מנת ליצור מדיה ללא כל הפסקה של קרן הלייזר, חובה ליצור, ראשית כל, תבנית מדוייקת של המדיה על גבי הדיסק הקשיח של המחשב, העתק זה נקרא גם  "ISO image ".

 

 

ה-ISO


ה-ISO נוצר על ידי תוכנת הצריבה עוד לפני שמתחילה פעולה כלשהיא של כתיבה
ומכיל את ה-TOC, מידע Q-channel ואת כל המידע אותו יש צורך לצרוב. על מנת ליצור העתק ISO של דיסק שלם (כדוגמת מדיית מוזיקה), יש צורך בכמות גדולה של זיכרון פנוי על גבי הדיסק הקשיח (לפחות  gigabyte  אחד).


יצירת דיסק בשיטת ה- (Disc At Once (DAO

בשיטת ה-DAO לא מוקצות 2 שניות כרווח קבוע בין השירים המוקלטים זאת אומרת שבין השירים המוקלטים לא תהיה דממה מוחלטת, הדבר שימושי במיוחד עבור הקלטות של הופעות חיות וקונצרטים ששם ישנה חשיבות לרצף שבין השירים.

 31-08-04 / 23:24  עודכן ,  21-06-04 / 22:13  נוצר ע"י בועז שגיא בתאריך 
 סימני הכתיבה על גבי המדיה - הקודםהבא - ה-DAE וה-UDF 
תגובות הקוראים    תגובות  -  0
דרכונט
מהי מערכת הדרכונט?
אינך מחובר, להתחברות:
דוא"ל
ססמא
נושאי לימוד
חיפוש  |  לא פועל
משלנו  |  לא פועל
גולשים מקוונים: 3