» נושאי לימוד
» נושאי לימוד
יום שישי 3 במאי 2024
כתיבה על-גבי CD-RW
דף ראשי  מדיה  שיטות כתיבה  כתיבה על-גבי CD-RW גרסה להדפסה

 

 

כאשר מקליטים על גבי מדיית  CD-R עוצמת קרן הלייזר מתגברת ועוברת את עוצמת  ה- 7>Wm  (העוצמה המשמשת לקריאת מדיה) עוצמה המאפשרת לצרוב (פיזית) את שכבת ההקלטה המצויה על גבי המדיה.

עוצמת קרן הלייזר נקבעת על סמך מאפייני ההרכבים הכימיים של שכבת ההקלטה.
כמו ה- CD-ROM, מדיית ה-CD-R עוברת ממצב של חוסר הקלטה למצב של סדרת Lands ו- Pits .

 

 

ה- Lands וה- Pits


ה- Pits הינם למעשה אזורים שנצרבו על ידי קרן הלייזר. למרות שה- Pits אינם גבעות פיזיות, הם אינם בעלי יכולת החזרת אור וכאשר קרן הלייזר סורקת את הדיסק, האפקט המושג הינו אותו אפקט כשל גבעות פיזיות ממש.
לדיסקים המיועדים לצריבה יש שכבת הקלטה רגישה המיוצרת בין היתר מחומר כימי הקרוי Cyanine  ו-PthaloCynaine, החומרים הללו מתאפיינים במגוון צבעים ובחיי מדף גבוהים כאשר הצבעים הנפוצים ביותר הינם ירוק, זהב וכחול. שכבת ההקלטה מעט שקופה ומאפשרת לאור להגיע אל השכבה מחזירת האור המצויה מאחרי שכבת ההקלטה ולהקליט עליה, באופן זה מדיית ה- CD-R מחקה את ה-Pits וה- Lands המצויים על גבי מדיות אחרות.
הדבר המייחד מדיה זו יותר מכל מדיה אחרת היא העובדה שהיא ניתנת לצריבה חד פעמית ובכך משמשת כלי מצויין עבור מידע שאין רצון לשנותו. המדיה הזו בעלת כושר רפלקטיביות (החזר אור) גבוה יותר ממדיית ה - CD-RW (המדייה המשתכתבת) וניתן לקראה כמעט מכל התקן CD-ROM, עקב המחיר הזול של המדיה הזו היא משמשת לעיתים רבות  כאופציה טובה יותר מן המדיה המשתכתבת.

 

 

 

מרכיבי מדית ה-CD-RW

 

 

החסרון בעובדה שמדיה זו הינה חד פעמית היא בכך שהיא חשופה לטעויות במהלך הצריבה שעלולות להפוך אותה לבלתי שימושית (יש מישהו שזה לא קרה לו ?)

 31-08-04 / 23:21  עודכן ,  31-05-04 / 21:10  נוצר ע"י בועז שגיא בתאריך 
 שיטות כתיבה - הקודםהבא - סימני הכתיבה על גבי המדיה 
תגובות הקוראים    תגובות  -  0
דרכונט
מהי מערכת הדרכונט?
אינך מחובר, להתחברות:
דוא"ל
ססמא
נושאי לימוד
חיפוש  |  לא פועל
משלנו  |  לא פועל
גולשים מקוונים: 2