5. לא לענות.
מפיצי דוא"ל-זבל ממשיכים את מנהגיהם החצופים והמזיקים משום שהם אפקטיביים. על כולם להירתם ולעזור לעצור את זה על ידי החרמתם. אין לקנות את המוצרים המפורסמים על ידם, ולא חשוב עד כמה ההצעות מפתות.
יש מפיצי דוא"ל-זבל פיקחים המכניסים הוראות בסוף ההודעה כיצד להסיר את השם מן הרשימה שלהם, לאלו שלא מעוניינים בהודעות כאלו. הדבר הכי גרוע שהמשתמש יכול לעשות הוא לענות. מדוע? משום שזה אומר למפיץ דוא"ל-הזבל שהמשתמש קורא את הדואר שלו ושהכתובת שלו תקפה. התוצאה עשויה להיות שהמשתמש יקבל כמות עוד יותר גדולה של דוא"ל-זבל.
6. לא לנקום.
לאחר שמקבלים עשרות הודעות לא רצויות, הנטייה הטבעית היא לשלוח בחזרה הודעה נוזפת וכועסת. יש לעמוד בפיתוי ולא לשלוח הודעה מעין זו. זה עלול לפעול כבומרנג, והתוצאה תהיה יותר דוא"ל-זבל, לא פחות.
7. להתעלם.
להימנע מלעשות משהו. אתרים רבים היום מבקשים מהגולשים להירשם כדי להשתמש בשירותיהם. לפני שעושים זאת, יש לבדוק את מדיניות שמירת הפרטיות של האתר כדי לראות האם הוא משתמש במידע אישי כגון כתובת הדוא"ל של הגולשים. אם האתר שולח הודעות מסחריות, פרסומות, המשתמש צריך לקבל אפשרות לבחור האם הוא מעוניין לקבל הודעות דוא"ל מן האתר או משותפים של האתר. אם המשתמש אינו מעוניין בכך, אזי עליו להקפיד לסמן זאת בתיבת-הסימון המיועדת.
8. יש להוציא את כתובת הדוא"ל ממדריכים.
ייתכן שהכתובת של הגולשים רשומה בשירותי איתור אנשים, כגון Yahoo! People Search ומדריכים נוספים המהווים מכרה זהב למפיצי הודעות דוא"ל-זבל. כדי למנוע מכך שהכתובת שלך תילקח משם, יש לשלוח דוא"ל לשירותי החיפוש האלה ולבקש מהם להוציא את שמך מהרשימה.
9. יש לדווח על עבירות.
מספר סוכנויות ממשלתיות וארגונים פרטיים מקבלים אליהם תלונות הנוגעות לדוא"ל-זבל. השאלה האם יש בידיהם לעושות משהו בפועל כדי לפתור את הבעיה היא שאלה ללא תשובה.
בין הגופים שאפשר לפנות אליהם נמנים:
10. יש למחוק את ההודעה.
ייתכן שהדרך הכי פשוטה,עם הכי מעט התנגדות היא לסמן את ההודעה ולמחוק אותה, למחוק אותה גם מסל המחזור. אם כולם יתעלמו מדוא"ל-זבל, בסופו של דבר הוא ייעלם.
הידעת?
עד התקופה שבה האינטרנט הפך להיות כה נפוץ ופופולארי, משמעות המילה - SPAM הייתה קופסת שימורי בשר מעובד. כיום המילה הזו, בהקשר עולם האינטרנט, מתארת כאמור דוא"ל-זבל.