יישומי רשת
שימוש יעיל בדוא"ל
שימוש ב-e-mail לתקשורת אישית או קבוצתית, הוא רק אחד ממגוון צורות תקשורת אלקטרונית שניתן להשתמש בהם כדי לתת תוספת לפעילות המתקיימת בכיתה. עם חיבור מודם ודפדפן אינטרנט, האפשרויות הן בלתי מוגבלות.
ניתן ליישם חלק משלבי הקורס או תוכנית ההדרכה באמצעות הטכנולוגיות השונות כגון WBT ע"י שימוש יעיל במערכת הדואר האלקטרוני. למשל: הכרזה על קורס, מבוא לקורס, מפגש אמצע/שאלות ותשובות, משוב סיכום, מתן תמיכה תוכנית וטכנית. כל אלו יכולים להיות מיושמים באמצעות שימוש מושכל בדואר האלקטרוני.
למרות ש-WBT מוגדרת כמבוססת אינטרנט, חלק מהכלים שבהם משתמשים בטכנולוגיה זו הם לא אינטרנטיים, כמו דוא"ל. למשל, ניתן לעשות שימוש יעיל בדוא"ל באמצעות תוכנת ה-Outlook של Microsoft. שימוש זה מתבטא בשליחת שאלות למנחה על חומר השיעור וקבלת משוב ממנו בצורה אסינכרונית.
כמו-כן, ניתן ליישם את טכנולוגית CAI באמצעות תוכנות דוא"ל. למשל, המנחה שולח את עזרי הלימוד/התרגילים או בחינות דרך הדואר האלקטרוני, ומקבל אותם פתורים באותו נתיב.
קבוצות דיון
קבוצות דיון הם דרך נוספת לקיום תקשורת בין תלמידי ומדריכי קורסי הלמידה מרחוק. קיימים שני סוגי דיונים:
-
דיונים בזמן-אמת, כגון: חדרי צ'טים בהם הדיון הוא הידודי, האחד כותב הודעה והמשתמש השני יכול מיידית לראות ולהגיב על ההודעה. לדוגמה, בטכנולוגיית וועידת-רחק teleconference)) מקיימים משתתפי הקורס ועידות מידע. וועידת המידע כוללת כל צורה של תחלופה בו-זמנית של מידע בין כמה אנשים - זה כולל שיתוף מסמכים לעבוד עליהם, העברת קבצים אוטומטית לכמה משתתפים ושימוש בצ'אטים ובלוחות לבנים.
-
לוחות הודעות (לוחות לבנים) - שליחת הודעה החשופה לכלל המשתתפים בקורס. כל אחד מן המשתתפים יכול לראות ולהגיב להודעה בזמן נתון, כרצונו, באופן אסינכרוני בטווח זמן מסוים. לדוגמה: פרסום מועד בחינה ומועד קורס אשר פורסמו עם תחילת שנת הלימודים ורלבנטיים לשלושת חודשי הסמסטר, שינוי בנושא השיעור הנלמד ושמות ספרי עזר לתוכן הקורס (סילבוס).
שימוש נרחב בלוחות הודעות מתבצע ב-WBT, היות ובטכנולוגיה זו כל הפעילות הקשורה ללימוד מתבצעת אך ורק דרך האינטרנט וככזאת, אחד המקומות שבהם ניתן לראות פרטים על הודעות המינהל של הקורס, הוא דרך האינטרנט. דהיינו, בלוחות הודעות או בדואר-אלקטרוני.
ועידה בזמן-אמת
ועידה בזמן-אמת היא דרך נוספת לתקשר עם משתתפים אחרים בקורס ועם המדריך. קיימות תוכנות וועידה שונות (כגון: NetMeeting של Microsoft) למימוש רעיון זה המיושם במיוחד בטכנולוגית וועידת-רחק (teleconference) וה-VTT. תוכנת וועידה יכולה לכלול (תלוי בציוד הזמין הקיים):
-
אודיו ווידיאו
-
שיתוף תוכנות, קבצים ומסמכים לעבודה.
-
לוחות הודעות אלקטרוניים.
תוכנות אלו טובות במיוחד לאנשים עם מוגבלויות אשר בשום פנים ואופן לא יכולים להגיע לכיתה אבל רוצים לחוות את החוויה של למוד בסביבת לימוד הדומה ביותר לסביבת לימוד מסורתית בכיתה בה הם רואים ושומעים את המדריך.
כיתה וירטואלית
טכנולוגיה המיושמת באמצעות כיתה וירטואלית, למעשה, תומכת בגישה סינכרונית של הלמידה מרחוק. הכיתה הוירטואלית מאפשרת מתן שיעור או הדרכה בשידור חי, תוך מתן תחושה למשתתפים שהם יושבים בכיתת לימוד רגילה, כאשר הסביבה בה הם נמצאים מנוהלת באמצעות הרשת. יישומי הכיתה הוירטואלית הנם כדלקמן:
-
Voice over IP (VoIP).
-
וועידת חוזי.
-
"לוחות מודעות", יישומים מסך ותצוגה לכלל המשתתפים ומתן משוב חי למתרחש באירוע.
-
מאגר מידע וניהול הידע המנוהלים באמצעות עצמי למידה.
-
שילוב מלא בין מערכות ה-LMS וה-LCMS.