» נושאי לימוד
» נושאי לימוד
יום שבת 20 באפריל 2024
יישומים בסוגי קבצים שונים
דף ראשי  יישומי טכנולוגיות  יישומים בסוגי קבצים שונים גרסה להדפסה

יישומים בסוגי קבצים שונים


קבצי HTML

ניתן להגדיר את שפת HTML   (Hyper Text Markup Language)כשפה המגדירה למחשב כיצד להציג את התוכן על-גבי המסך, קרי: כיצד לארגן את הטקסט והתמונות באזור התצוגה של הדפדפן.

את קבצי ה- HTMLמאפיינים הפרטים הבאים:

  • קבצי ה-HTML הם הקבצים הטבעיים ביותר בדפדפן והם הקבצים אותם טוען הדפדפן בצורה המהירה ביותר.
  • תוכנות ה-Office השונות מאפשרות לשמור את הקבצים בפורמט HTML.
  • שילובי מדיה וקבצי HTML הינם עפ"י יכולות השפה ועפ"י תכונות קובץ המדיה.
  • ניתן לייצר קישוריות בין קבצי HTML ובין קבצים שונים (כולל אתרי אינטרנט/ אינטראנט). את הקישורים ניתן לייצר בצורות שונות (מתוך טקסט, מתוך תמונה) ולהגדיר לקישוריות מאפיינים שונים (פתיחה בתוך חלון, בחלון נפרד, במסגרת אחרת ועוד).
  • אופן שמירת קבצי HTML שונה מאופן שמירת קבצי Word, PPT ועוד. בשמירת HTML ישמרו בנפרד קבצי הטקסט וקבצי המדיה המשולבים במסמך.
  • במצגות PPT המומרות ל-HTML נשמרת כל שקופית בנפרד, דבר המקל משמעותית על פרק הזמן עד להצגתה למשתמשים, עם זאת יש לשים לב כי בגלל צורת שמירה זו לא יוכלו המשתמשים להוריד את המצגת ולשמור אותה באופן מקומי או להדפיסה בשלמותה לאחר ההמרה, אלא כל שקופית בנפרד.

XML

XML (eXtensible Markup Language) היא שפה "חזקה" המכילה תגים המתארים את המידע הקיימת במסגרת תוכן כלשהו. תגים אלו מאפשרים תחלופה של מידע בין מחשבים או בין מערכות תוכנה שונות ללא צורך להמירם לתבנית מיוחדת טרם העברת הנתונים. מתכנת יכול, לדוגמא, להוסיף תג הנקרא "שירות לקוחות" המודיע על תוכן המידע בכדי שמשתמשים המחפשים קורסים בנושאי שירות לקוחות בפורטל למידה כלשהו, יאתרו את המידע בנושא שירות הלקוחות באופן יעיל ונוח. בנוסף, תהיה תחלופת מידע אוטומטית בין היחידה המקוונת למערכת LMS ולמערכת אסינכרונית של הלומד.
לכאורה זה נשמע פשוט, אך במציאות זוהי קפיצה משמעותית בתחום האינטרנט. בעוד שה-
HTML אומר למחשב כיצד להציג תוכן על-גבי המסך, XML מתאר את משמעות התוכן. כאשר קודים מוגדרים של XML מתייגים מידע במערכת, המידע מפורש באופן פשוט ע"י המחשב, כך שגורמים שונים יוכלו להחליף ביניהם מידע באופן אוטומטי. למשל: הגורם המנחה יכול לתת מטלות שונות לתלמידי הקורס, להחליף מידע ותוכן עם התלמידים השונים או להפיץ חומרי למידה במסגרת פורום מקוון.שפת XML מאפשרת גם תוכנות חיפוש יעילות יותר. בעוד שב-HTML המשתמשים מקישים מילות חיפוש במנוע חיפוש ומקבלים תערובות של תוצאות, ב-XML המשתמש יכול להקיש מילות חיפוש ולקבל תוצאות חיפוש ברמה מדויקת הרבה יותר. תכונה זו מפשטת את החיפוש ללומדים או למדריכים המחפשים הדרכה בכוחות עצמם, והם מוצאים את המידע הרלוונטי ביותר לצרכי הידע שלהם בצורה פשוטה ומהירה.
XML מגיע כיום באופן ברור להכרה בקרב אלו המובילים את עולם התוכנה (Sun, Microsoft). רבים מסכימים ש-XML הוא צעד נוסף ליצירת רשת אינטרנט פתוחה וחכמה יותר. במסגרת פרק הטכנולוגיות ומוצרי למידה מרחוק השונים באתר זה סקרנו באופן מעמיק את נושא התיוג והקטלוג באמצעות עצמי למידה.

 

קבצי ווידיאו ושמע

קבצי ווידיאו ושמע מומרים לפורמט מחשב בעזרת תוכנות דחיסה שונות המאפשרות לשמור על איכות הצליל והתמונה אך להקטין את גודל הקבצים. מדי פעם מפותחות תוכנות דחיסה מתקדמות יותר. במידה והקבצים נדחסו בשיטה שאינה מוכרת לנגן המדיה, המחשב יבצע חיפוש אוטומטי ברשת האינטרנט לקבלת מפענח דחיסה מעודכן (Codec).

 

קבצי תמונה

ניתן לבצע מיטוב של קבצי תמונה לשימוש באינטרנט, לדוגמא, באמצעות תוכנת ה-PhotoShop. המיטוב ידחוס את התמונה ויקטין אותה. דחיסה זו עשויה לפגוע באיכות התמונה אך משפרת מאוד את מהירות העברתה. באמצעות תוכנת ה-PhotoShop ניתן לקבוע את יחס הדחיסה. ככל שיחס הדחיסה גבוה כך הסיכוי רב יותר שהאיכות תיפגע.

 

קבצי מצגת PPT

בעת בניית מצגות יש לתת את הדעת למשקלן. מצגות הכוללות שקופיות, הנפשות ותמונות רבות נוטות להיות בגודל גדול מאוד שידרוש זמן הורדה רב. שימוש ברכיב ה-SlideMaster עשוי להקטין את גודל הקובץ. רכיב זה מאפשר לייצר תמונת רקע לכלל השקופיות במצגת.

 

הקבצים המוזכרים לעיל ניתנים ליישום בטכנולוגיות השונות כדלקמן:

  • בטכנולוגיית ה-WBT ניתן לשלב בין שימוש בקבצי HTML, ווידיאו ושמע, קבצי תמונה וקבצי PPT. לדוגמא, מערכת ה-High-Learn מבוססת על טכנולוגיית ה-WBT ניתנת לשימוש באמצעות דפדפן פשוט אשר טוען קבצי HTML המכילים קבצים כגון קבצי שמע, תמונה, ווידיאו ועוד.
  • בקבצי הווידיאו והשמע ניתן להשתמש ע"י כלים כגון Tegrity, ECP ובטכנולוגיות כגון VTT וועידת-רחק (teleconference).
  • בקבצי מצגת PPT משתמשים בטכנולוגיות רבות כגון: CBT – הפצת תכנים באמצעות קבצי מצגת PPT על גבי תקליטור לכלל הלומדים ברחבי העולם, CAI- מצגת אשר מהווה סיכום או תרגול לשיעור מסוים הנלמד בכיתה רגילה, WBT ועוד.

להלן מספר קבצים נוספים בהם ניתן ליישם את הטכנולוגיות השונות:

 

הערות

סוג

קטגוריה

מצריך תמיכה בתוכנות office.

doc/rtf

קבצי מסמכים

מצריך תמיכה בתוכנות office. לדוגמה: קבצי Excel לתרגול ופתירה של בעיות חשבונאיות בטכנולוגית CAI, המהווים תוסף עזר לחומר הנלמד בכיתה.

xls

נדרשת תמיכה של Acrobat Reader. יכול לשמש יישום לטכנולוגיות כגון: CAI ו-CBT.

pdf

במיוחד בטכנולוגית ה-WBT.

jpg, gif

תמונות

משמש בעיקר פלטפורמות אינטרנטיות ולכן מיושמים בעיקר בטכנולוגית WBT.

asf, wmv (Windows Media Video)

וידאו

משמשים בעיקר ל- ,VTTוועידת-רחק (teleconference), קלטות וידאו ועוד.

mpg, mov, avi

נדרשת התקנה של מוצרי תמיכה מסוימים. מתאימים בעיקר ל-WBT.

asf, rm (real media)

שמע

בעיקר לקלטות וידאו וועידת-רחק teleconference))

mp3, Wav

לצפייה נדרשת תמיכה של מוצרים מסוימים. ניתן לעשות שימוש בכל הטכנולוגיות.

swf, dcf

הנפשה

 22-01-04 / 09:27  עודכן ,  11-11-03 / 12:52  נוצר ע"י מתן ברנע  בתאריך 
 יישומי רשת - הקודםהבא - יישומי מולטימדיה 
תגובות הקוראים    תגובות  -  0
דרכונט
מהי מערכת הדרכונט?
אינך מחובר, להתחברות:
דוא"ל
ססמא
נושאי לימוד
חיפוש  |  לא פועל
משלנו  |  לא פועל
גולשים מקוונים: 1