» נושאי לימוד
» נושאי לימוד
יום שני 6 במאי 2024
סגירת קצוות הלייזר האחרונים
דף ראשי  היסטורית משחקי המחשב  שלב שמיני: הלם הלייזר  סגירת קצוות הלייזר האחרונים גרסה להדפסה

סגירת קצוות הלייזר האחרונים

 
Kingdom II: Shadoan - 1998גם ריק דייר וגם דון בלות' ממשיכים הלאה לאחר המאמצים שלהם בתחום הלייזר. עם בלות' מביים סרטים כמו "סיפור אמריקאי" ו"המסע לארץ החלומות" שהופק ע"י סטיבן ספילברג. הוא מביים גם סרטים כמו "כל הכלבים הולכים לגן העדן" , "Rock-A-Doodle", "טרול בסנטרל פארק", "אצבעונית", "חלוק האבן והפינגווין", "אנסטסיה", ו"טיטאן".

ב-1992, ריק דייר מייסד את Virtual Image Productions. מסעו של ת'ייר שלו עובר מעין תהליך של קאמבק מפותל, בהתחלה צץ ב-1995 כמשחק על פלטפורמת CD-i של פיליפס, הנקרא ממלכה. המשך מתוכנן, אבל נופל דרך הקרשים ביחד עם טכנולוגיית ה-CD-i.
 
 
 
 שנת 1996 רואה את השחרור של משחק ה-DOS-CD-ROM של אינטרפליי (Interplay) הנקרא:
 "Kingdom: The Far Reaches Book One", אשר משנה את שמות הדמויות וממשיך להשמיט חלקים מחמשת הממלכות. אבל לדייר סוף סוף מתאפשר לממש לחלוטין את האובססיה המתודלקת מטולקין שלו ב-1998 עם השחרור של משחקי המחשב של הממלכה הסופיים. הראשון הוא שדואן (Shadoan), המיוצר עם תקציב של 3 מיליון דולר, ובכך שם אותו כאחד מעשרת המשחקים היקרים ביותר של אותו זמן. קו העלילה והדמויות מעוצבים מחדש מהמשחק המקורי של מסעו של ת'ייר, עם צוות של 300 אנימטורים העובדים ללא הפסקה במשך 9 חודשים ויוצרים 700,000 תאי ציור ביד של 70 דקות של אנימציה. בגרסה זו, שחקנים שולטים בלת'ן קנדור (Lathan Kandor) במסעו לשלושת החלקים האחרונים החסרים של הקמע בשביל להביס את הקוסם המרושע טורלוק (Torloc). כמו גם אנימציה ממדרגה ראשונה, שדואן גם מתפאר ב-30 טראקים מקוריים של מוזיקה שנוצרו ע"י מרטין ארסקין (Martin Erskin) ואנדי בריק (Andy Brick), ביחד עם דאג ובריאן בסטרמנת' 
Kingdom II: Shadoan - 1998 (Doug & Brian Bestermanthe), הצוות המוזיקלי שעמד מאחורי "היפה והחיה" ו"פוקהונטס" של דיסני. כמו כן גם מוצגים פתרונות מרובים, ועומד ביחד עם מסע הצלב החדש של דייר כנגד אלימות במשחקי הוידאו, מצב הנחיית הורים אפשרי כך שילדים לא ייחשפו לסצינות קרב אינטנסיביות. המשחק הוא עידון של אותו סוג משחק כמו ת'ייר, עם השחקנים בוחרים דרכים ופעולות והתוצאות של בחירות אלו. המשחק עושה היסטוריה כתוצר המחשב הראשון שהוליד שיר להיט:
"Where do we go from here?". ידוע כשיר של קלק (Calace) במשחק, הבלדה מבוצעת ע"י ג'ולי אייזנהאואר. המשחק השני הוא ההקדמה לשדואן ונקרא מרחבים (Reaches), הוא מתעד את מסעו של לת'ן בשביל שלושת החלקים הראשונים של הקמיע ומשתמש בצילומים ממסעו של ת'ייר. שני המשחקים גורפים פרסים ותשבוחות רבים ממבקרי משחקים.

 
Escape From Singe's Castle - Visionary - 1990למרות שמשחקי הלייזרדיסק מתו אלפי מיתות, מאורת הדרקון המשיך לשרוד הלאה. 14 שנים אחרי שהמשחק האורגינלי שוחרר, הוא מגיע להיות אחד מרק שלושה משחקי וידאו במוזיאון סמית'סוניאן בוושינגטון ביחד עם החלוצים פונג ופק-מן. בערך 109 מיליון דולר נעשו במרוצת השנים ע"י הגרסאות השונות של מאורת הדרקון. יש לפחות 30 תרגומים של המשחק לפלטפורמות שונות כמו הקומודור 64 ואמיגה, אטארי ST ויגואר, אפל IIGS ומקינטוש, 3D0, CD-i, נינטנדו NES ו-SNES, סגה CD וי.ב.מ PC ל-DOS, CD-ROM ו- DVD. המשכים ישירים של הקונספט הם משחקים כמו "הבריחה מטירתו של סינג'" ו"קללתו של מורדריד".אפילו גרסה צבעונית של גיימבוי מוכרזת ע"י דייר, המפותחת תחת הדגל של מאורת הדרקון LLC בשותפות עם Digital Eclipse.

 Dragon's Lair 3D - Dragonstone - 2001

 18-03-04 / 11:49  עודכן ,  12-01-04 / 23:33  נוצר ע"י זיו פישפדר  בתאריך 
 הגסיסה הסופית של הלייזר דיסק - הקודםהבא - שלב שמיני - מבחן 
תגובות הקוראים    תגובות  -  0
דרכונט
מהי מערכת הדרכונט?
אינך מחובר, להתחברות:
דוא"ל
ססמא
נושאי לימוד
חיפוש  |  לא פועל
משלנו  |  לא פועל
גולשים מקוונים: 6