» נושאי לימוד
» נושאי לימוד
יום חמישי 2 במאי 2024
הגודל הפיזי של הכונן במודול
דף ראשי  סוגים שונים של זיכרונות  הגודל הפיזי של הכונן במודול גרסה להדפסה

הגודל הפיזי של הכונן במודול


הדרך הקלה ביותר לסווג זיכרון היא על ידי הגודל הפיזי של הכונן. גורם הצורה של כל מודול זיכרון מתאר את הגודל שלו ואת פיני התצורה. רוב מערכות המחשב בעלות שקעי זיכרון שיכולות לקבל רק צורה אחת. כמה מערכות מחשב מעוצבות עם יותר מסוג אחד של שקעי זיכרון, נותנות לך אפשרות בחירה בין שתיים או יותר צורות. כאלו עיצובים הם בדרך כלל תוצאה של תקופות מעבר בתעשייה, כאשר זה לא ברור איזה גורם צורה ירוויח עליונות בשוק או יהיה זמין יותר.

 

SIMM

כפי שהוזכר קודם, SIMM הוא יחידת זיכרון שבה מספר שבבי זיכרון, וניתן להרכיבה בלוח האם או להסירה ממנו בפעולה פשוטה. בעזרת SIMMS, שבבי  הזיכרון מולחמים על לוח פלסטי של מעגל חשמלי ומודולארי ((PCB, אשר מוחדר לתוך שקע על הלוח של המערכת. ה- SIMMS הראשון מעביר 8 ביט של נתונים בכל פעם. לאחר מכן, כאשר ה- CPU מתחיל לקרוא נתונים בנתחים של 32 ביט, SIMM  רחב יותר פותח, שיכל לספק 32 ביט נתונים בכל פעם. הדרך הכי קלה להבדיל בין שני הסוגים השונים של ה-  SIMMSהיא על ידי מספר הפינים, או מחברים. המודולים המוקדמים הכילו 30 פינים  והמודולים המאוחרים הכילו 72 פינים. לכן, בדרך כלל התייחסו אליהם כאל-SIMMS  המכילים 30 פינים ואל- SIMMS  המכילים 72 פינים.

הבדל חשוב נוסף בין  SIMMS בעלי 30 פינים ו-72 פינים, הוא שה- SIMMSבעלי 72 פינים הם ארוכים מה SIMMS בעלי 30 הפינים ב- 1.9 ס"מ, ובעלי חריץ בחלק האמצעי התחתון של ה PCB.


התרשים להלן משווה בין שני הסוגים של ה SIMMS
:

 

 

DIMM

מודול זיכרון דו-טורי, או DIMMS, דומה מאוד ל SIMMS. כמו ב SIMMS, את רוב ה DIMM מתקינים במאונך לתוך שקעי פיתוח. ההבדל העיקרי בין שני אלה הוא שב SIMM, הפינים בצדדים המנוגדים של הלוח  "נקשרים יחד" על מנת ליצור קשר חשמלי אחד; ב DIMM, הפינים המנוגדים נשארים מבודדים (שאינם מעבירים חשמל) כדי ליצור שני קשרים נפרדים.DIMMS  בעלי 168 פינים מעבירים 64 ביט של נתונים בכל פעם משומשים בדרך אופיינית בתצורות מחשב שתומכות ב-64 ביט או ערוץ זיכרון יותר רחב. חלק מההבדלים הפיזיים בין DIMMS בעלי 168 פינים ו SIMMS בעלי 72 פינים כוללים: אורך המודול, מספר החריצים על המודול והדרך שבה המודול מותקן בשקע. הבדל נוסף הוא שהרבה SIMMS בעלי 72 פינים מותקנים בזוית קטנה, ואילו DIMMS בעלי 168 פינים מותקנים ישר לתוך השקע בזיכרון ונשארים לגמרי ניצבים ביחס ללוח האם של המערכת.

 

הדוגמה להלן משווה ביןDIMM בעל 168 פינים לבין SIMM בעל 72 פינים:

 


SO-DIMM 

סוג של זיכרון אשר משתמשים בו בדרך כלל במחשבים ניידים נקרא SO-DIMM או תרשים קטן של DIMM . ההבדל הראשי בין SO-DIMM  וה DIMM הוא שה-SO-DIMM  מכוון לשימוש במחשבים ניידים, והוא קטן באופן משמעותי מהDIMM הסטנדרטי. ה-SO-DIMM בעל 72 פינים הוא ברוחב של 32 ביט וה SO-DIMM בעל 144 פינים הוא ברוחב של 64 ביט.

 

השוואה בין SO-DIMM בעל 72 פין ו DIMM בעל 168 פין:

 

RIMM ו SO-RIMM

RIMM הוא סימן ההיכר- של מודול הזיכרון הישיר של "רמבוס" (חברת אמריקאית המייצרת חומרה ומערכות מחשב). RIMMS  נראים דומים לDIMMS-, אבל בעלי פין ספירה שונה. RIMMS מעבירים נתונים בגושים של 16 ביט. הגישה המהירה ומהירות ההעברה יוצרים יותר חום. נדן אלומיניום, הנקרא מפזר חום, מכסה את המודל על מנת לפזר את החום וכן מגן על השבבים מלהתחמם יתר על המידה.

 

RIMM עם 184 פין עם מפזרי חום משוכים החוצה:

 SO-RIMM נראה דומה ל SO-DIMM, אבל הוא משתמש בטכנולוגית "רמבוס".

 

מודול SO-RIMM עם 160 פין (החץ מצביע על מיקום מפזר החום):

 

כרטיס ה-פי.סי וזיכרון כרטיס אשראי
לפני שה SO-DIMMS נהיו פופולריים, רוב הזיכרונות הניידים פותחו בעזרת שימוש בעיצובים קניינים.
זה תמיד חסכוני יותר למערכת הייצור להשתמש במרכיבים סטנדרטיים, ובשלב מסויים, זה נעשה פופולרי להשתמש באותו "כרטיס אשראי" כמו תהליך אריזה לזיכרון שמשתמשים בכרטיסי פי.סי היום. מכוון  שהמודולים נראו כמו כרטיסי פי.סי, הרבה אנשים חשבו שניתן להשתמש בכרטיסי הזיכרון בחריצי הרחבה של כרטיסי ה-פי.סי. בזמן שהזיכרון היה נקרא "זיכרון של כרטיס האשראי" מכיוון שצורתו היא בגודל המשוער של כרטיס אשראי. בגלל גורם הצורה הקומפקטי שלו, זיכרון כרטיס האשראי היה אידיאלי לאפליקציות של הניידים שבהם...

 

על פניו, זיכרון כרטיס אשראי לא מייצג תצורת מודול זיכרון סטנדרטית, אבל בפנים אפשר למצוא שבב זיכרון TSOP רגיל:

 

חלק זה מציג את טכנולוגיות הזיכרון הכי שכיחות אשר משתמשים בהם לזיכרון מרכזי. 

 

בטבלה להלן מובאת ראייה כללית של התפתחות הזיכרון:

 

השנה בה הוצג

טכנולוגיה

מגבלת מהירות

מקסימום

1987 FPM 50ns 230 MB לשניה
1995 EDO 50ns 400 MB לשניה
1996 PC66 SDRAM 66 מגה הרץ 533 NB לשניה
1998 PC100 SDRAM 100 מגה הרץ 800 MB לשניה
1999 PC133 SDRAM 133 מגה הרץ 1066 MB לשניה
1999 SDRAM 800 מגה הרץ 1600 MB לשניה
2000 DDR SDRAM 266 מגה הרץ  2100 MB לשניה

 31-03-04 / 12:28  עודכן ,  23-12-03 / 12:53  נוצר ע"י תמר הרפז  בתאריך 
 סוגים שונים של זיכרונות - הקודםהבא - טכנולוגיות שבבים עיקריות 
תגובות הקוראים    תגובות  -  0
דרכונט
מהי מערכת הדרכונט?
אינך מחובר, להתחברות:
דוא"ל
ססמא
נושאי לימוד
חיפוש  |  לא פועל
משלנו  |  לא פועל
גולשים מקוונים: 3