» נושאי לימוד
» נושאי לימוד
יום ראשון 5 במאי 2024
מבט מעמיק על פקודות SMTP - עמוד 1
דף ראשי  מאחורי הקלעים - פרוטוקול SMTP  מבט מעמיק על פקודות SMTP - עמוד 1 גרסה להדפסה

מבט מעמיק על פקודות SMTP

פקודות SMTP מגדירות את העברתה של הודעת דוא"ל, או ליתר דיוק, את הפונקציונליות הנדרשת על ידי המשתמש ממערכת ניתוב דוא"ל. פקודות SMTP הינן מחרוזות תווים המסתיימות בתו ה - <Carriage Return, Line Feed ) <CRLF ). קוד הפקודות מורכב מתווי אלפאבית, ומסתיים ב - <Signaling Point ) <SP ) אם לאחר מכן יופיעו פרמטרים, או <CRLF> אם לאו. תחביר הפקודות חייב לציית אחר מוסכמות הצד המקבל. פקודות SMTP מפורטות להלן. תגובות ה - SMTP מפורטות כאן. טרנזקצית דוא"ל כוללת מספר אובייקטי נתונים, אשר מועברים כארגומנטים של הפקודות השונות. אובייקט "המסלול החוזר" ( reverse-path ) מהווה ארגומנט לפקודת MAIL, אובייקט "מסלול ההעברה" ( forward-path ) מהווה ארגומנט לפקודת RCPT ואילו האובייקט "תוכן ההודעה" ( mail data ) מהווה ארגומנט לפקודת DATA. ארגומנטים אלו, המהווים כאמור אובייקטי נתונים, משודרים ומוחזקים בשרת בהמתנה לאישור, המועבר על ידי האינדיקציה המסמנת את סיום הזרמת נתוני ההודעה והשלמת הטרנזקציה. במודל זה, מחסניות זיכרון שונות מאכסנות את הטיפוסים השונים של אובייקטי הנתונים, קרי, קיימת מחסנית זיכרון עבור "המסלול החוזר", מחסנית עבור "מסלול ההעברה" ומחסנית עבור "תוכן ההודעה". פקודות מסוימות מביאות להוספת נתונים למחסנית זיכרון מסוימת, או לחילופין, למחסנית אחת או יותר להתרוקן.

 

הפקודות המצוינות להלן מתוארות בפרוטרוט במסמך RFC 821 (ע"ע).

 

 HELO ) HELLO )

פקודה זו משמשת לזיהוי הצד השולח על ידי הצד המקבל בפרוטוקול ה - SMTP. שדה הארגומנט מכיל את שם המחשב של הצד השולח. הצד המקבל מזהה את עצמו לצד השולח בתגובה לפקודה זו, באמצעות הודעה ספציפית ( 220 ) המאשרת את ההתקשרות. פקודה זו ותגובת האישור לה מאמתים כי הן הצד השולח והן הצד המקבל מצויים בשלב ההתחלתי, קרי, לא במהלכה של טרנזקציה, כאשר כל טבלאות המצבים וכל מחסניות הזיכרון מרוקנות.

 

 MAIL ( MAIL )

פקודה זו נועדה ליזום טרנזקצית דוא"ל אשר במסגרתה יועבר תוכן ההודעה לתיבת דואר אחת או יותר. שדה הארגומנט מכיל "מסלול חוזר". אוביקט ה"מסלול החוזר" מורכב מרשימה אופציונלית של שמות מחשב ותאי הדואר היוצא שלהם. כאשר רשימה זו קיימת, היא מהווה מסלול המאפשר ניתוב חוזר, ולמעשה הינה אסמכתא לכך שהודעת הדוא"ל עברה דרך כל מחשב המצוי ברשימה. הרשימה מממשת מבנה נתונים של מחסנית - המחשב האחרון דרכו עברה ההודעה הינו המחשב הראשון ברשימה ( FIFO - First In First Out ). "המסלול החוזר", המוגדר כאמור על ידי רשימת השמות, משמש להחזרתה של הודעת כשל בהעברה הדוא"ל, לשולח.

התקשורת בין שני שרתים מתבצעת למעשה בין שני תהליכים, אשר כל אחד מהם רץ על מחשב אחר. סביבה זו קרויה Inter-Process Communication Environment, או בקיצור - IPCE. כיוון שכל שרת ממסר מוסיף עצמו לתחילתה של רשימת השמות, עליו להשתמש בשמו הידוע ב - IPCE המקשר בינו לבין השרת אליו מועברת הודעת הדוא"ל, ולא ב - IPCE המקשר בינו לבין השרת ממנו הוא קיבל את ההודעה (על פי רוב, אך לא תמיד, השמות זהים). ישנן הודעות שגיאה בהן לא מצוין המסלול החוזר, כגון הודעת שגיאה המתייחסת לדוא"ל שאינו ניתן לניתוב ( דוגמא א' ).

הפקודה MAIL מנקה את מחסניות הזיכרון המוקצות "למסלול החוזר", "למסלול ההעברה" ול - "תוכן ההודעה", ומכניסה למחסנית של "המסלול החוזר" נתונים מארגומנט הפקודה.

 11-04-04 / 00:39  עודכן ,  06-04-04 / 10:38  נוצר ע"י אסף קאופמן בתאריך 
 שרת ממסר - Relay agent - הקודםהבא - מבט מעמיק על פקודות SMTP - עמוד 2 
תגובות הקוראים    תגובות  -  0
דרכונט
מהי מערכת הדרכונט?
אינך מחובר, להתחברות:
דוא"ל
ססמא
נושאי לימוד
חיפוש  |  לא פועל
משלנו  |  לא פועל
גולשים מקוונים: 2