ליקויי ראיה
הבעיה אחי נפוצה בעולם האינטרנט מתייחסת למשתמשים עוורים או לקויי ראיה מאחר ודפי האינטרנט הנם מאד ויזואלים. למשל ישנם קומבינציות של טקסט ורקע שגורמות לדפים להיות לגמרי לא קריאים למשתמשים שהנם עיוורי צבעים.
שימוש בקונטרסט גבוה בין טקסט ורקע.
מניעת רקע עמוס שמקשים על הקריאה.
דפים ארוכים הנם בעייתיים היות והם מקשים על המשתמש העיוור למצות את החלקים המעניינים אותו. בכדי להקל על הימצאותם בעמוד, כדאי להדגיש את מבנה הדף על ידי תגי HTML מתאימים:
- <1H> לכותרת אחי עליונה ועיקרית.
- <2H> לכותרות הבינוניות מתחת ל <1H>.
-<3H > לתוכן הקונקרטי שמתחת לכותרות.
שימוש באודיו בנוסף לטקסטים ולתמונות.
אל תכתוב בפונטים אבסולוטיים כדי שהמשתמשים יוכלו להתאים את הפונט לצורכיהם. תשתמש תמיד בפונטים יחסיים, לדוגמא אל תיתן מספר ספציפי של נקודות או פקסלים לגודל של הפונט, אלה תקבע אותו לאחוז של הברירת מחדל של גודל הפונט
לכל תמונה ניתן להצמיד ALT attribute , על ידיו, משתמשים אשר אינם יכולים לראות תמונות יוכלו לראות או לשמוע את הטקסט האלטרנטיבי, לדוגמא:
"IMG SRC="wai.gif" ALT="Web Accessibility Initiative"
תפקיד הALT יהיה ליידע למשתמשים אלו, מהי המשמעות העיקרית של התמונה ולא מעבר לזה. כמובן שאם התמונה היא לגמרי דקורטיבית, עדיף שה ALT יהיה ריק מאשר שלא יהיה בכלל. זאת כיוון שALT ריק הוא סימן למכשיר SCREEN_READING שהוא יכול לדלג על התמונה הזאת. אחרת אם לא יהיה ALT המכשיר יודיע למשתמש שהייתה תמונה לא מזוהה; UNKNOWN IMAGE.