» נושאי לימוד
» נושאי לימוד
יום שישי 3 במאי 2024
A-B
דף ראשי  מושגים  A-B גרסה להדפסה

 

AUDIO

אודיו,צליל. התקני האודיו המסורתיים הינם אנלוגיים משום שהם מטפלים בצלילים בצורתם האנלוגית. רדיו למשל, מעביר את האות המתקבל מהאנטנה לרמקולים.

טווח השמיעה של האוזן האנושית נע (בקירוב) בין 20Hz בצלילים נמוכים (באס) ל-20,000Hz בצלילים גבוהים (טרבל), בתקליט, גלי הקול נחרטים לתוך תקליט עשוי פלסטיק ואילו בקסטה הצלילים מוקלטים בתור אותות מגנטיים, האודיו מעובד לתוך המחשב על ידי המרת האותות האנלוגיים לקוד דיגיטאלי תוך שימוש בטכניקות שונות דוגמת ה-PCM.

 

BIOS 

Basic Input Output System - יחידת אחסון פיסית ובה כל הגדרות המחשב והתקניו, כולל תקשורת בין ההתקנים למעבד, בין הגדרות הביוס שניתן לשנות נמצאות גם הגדרות ערוצי תקשורת (בקשות פסיקה, כתובות זיכרון), הגדרות שונות של המעבד, הגדרות הפעלת מחשב וכו'.במחשבים הישנים יחידת האחסון הגיעה ללא אפשרות שידרוג, במחשבים החדשים ניתן לשדרג את הביוס ע"י קובץ flash שניתן להוריד מאתן יצרן הביוס/ יצרן לוח האם.

ההגדרה החשובה ביותר עבור מוצרים כגון צורבים, סורקים, טייפים ומדפסות היא מצב התקשורת בין היציאה הפרללית לבין ההתקן החיצוני. עבור צורבים וטייפים חיצוניים פרללים הגדרת התקשורת המומלצת היא תקשורת דו כיוונית מהירה (ע"י דחיסת הנתונים) EPP .

 

BURN

צריבה. תהליך הכתיבה על מדיה אופטית כמו CD-R, דיסק "נצרב" משום שברגע שנכתב, לא ניתן לכתוב עליו שוב או למחקו. המושג משוייך בטעות גם עבור מדיה לכתיבה רב פעמית כמו CD-RW אך המונח המתאים במקרה זה הינו "כתיבה" ולא "צריבה".

 

BURNER

צורב. מכשיר הכותב על מדית קריאה אופטית כמו CD או DVD.

 

BURNING

צריבת מדיה בעזרת תוכנות כגון EasyCd אינה פעולה מורכבת כלל ועיקר, הקבצים אותם רוצים להעתיק נגררים אל תוך החלון המיועד לכך (בתחתית התמונה), התוכנה תומכת בהעתקת קבצי Audio (צליל) ו-Data (מידע) ומדפיסה את כיסוי המדיה המקורית.

 

 

 

BUFFER UNDERRUN

טעות הקורה בזמן כתיבת CD-R ומבטאת את חוסר יכולתו של המחשב לעמוד בקצב הכתיבה, לפני השימוש בפורמט ה-UDF, היה צורך לכתוב על מדיות ה-CD-R באופן רציף וללא הפרעות.

 

BUFFER

חלק בזכרון המיועד לאחסון מידע בשעת עיבודו. בתוכנית, buffers מתוכננים להחזיק כמות מידע מכל קובץ שייקרא או ייכתב. בישומים הדורשים זרימת מידע, התוכנה משתמשת ב-buffers על מנת לאחסן רזרבה של מידע (אודיו או ווידאו) במידה ויווצר עיכוב באספקתו. בישומי מחשב רגילים, ה-buffers מוקצים ומשוחררים ממאגר הזכרון הרגיל ואילו במדפסות ושאר התקני חומרה אחרים, ה-buffers יכולים להיות "בנק זיכרון" המשמש לפונקציית אחסון רגילה.

 

BUFFER OVERFLOW

הצפת ה-buffer, תוצאה די נפוצה הנובעת מליקוי בתוכנה. במידה וכמות המידע הנכתב לתוך ה-buffer חורגת מגודלו , המידע הנוסף ייכתב באזורים סמוכים, אזורים אלו יכולים להיות buffers , משתנים או דגלים (flags). פקודות שונות מעבירות מידע עד שמוחזר ערך אפס (null) או כל ערך המסמן שהגענו לסוף מחרוזת המידע, פקודות כאלו הן בעלות פוטנציאל מסוכן וניתן להמנע מהן ע"י העברת מס' מדויק של בייטים.

האקרים בעלי כוונות זדוניות (וכאלה לא חסרים) נוהגים לגרום לשגיאה מסוג buffer overflow על ידי שתילת פקודות הרצה בסופה של מחרוזת המידע, פקודות אלו יפעילו את עצמן מיד ויגרמו להצפת ה-buffer.

 

(BIT (BInary digiT

סיבית. יחידת האחסון הקטנה ביותר הקיימת.סיבית הינה סיפרה בינארית (0 או 1) יחידה. פיזית, הסיבית הינה טרנזיסטור או קבל המצוי בתא זיכרון, דיסק או דיסקט- נקודה בעלת יכולת השתקפות במדייה האופטית או זרם (1) וחוסר זרם(0) במעגל חשמלי.

 

 

קבוצת סיביות יוצרת את יחידת האחסון הבסיסית במחשב הקרויה "תו" (character), בתים או מילים (צרוף של אותיות). יחידת האחסון הנפוצה ביותר היא זו העשויה מ-8 סיביות ושקולה לתו אלפאנומרי. בבתים משתמשים בעיקר על מנת למדוד קצב העברה, לדוגמא: 10 מגהביט בשניה משמעם – עשר מיליון פולסים (pulses) בשניה, לעומת זאת מדידות עבור התקני אחסון כגון דיסקים, קבצים או מאגרי מידע ניתנים בסיביות ולא בבתים.

 18-08-04 / 22:40  עודכן ,  18-06-04 / 10:52  נוצר ע"י בועז שגיא בתאריך 
 מושגים - הקודםהבא - C 
תגובות הקוראים    תגובות  -  0
דרכונט
מהי מערכת הדרכונט?
אינך מחובר, להתחברות:
דוא"ל
ססמא
נושאי לימוד
חיפוש  |  לא פועל
משלנו  |  לא פועל
גולשים מקוונים: 4