למידה מרחוק: מבט לעתיד
אחת הטכנולוגיות המתפתחות והמתקדמות בדור האחרון של עולם המחשוב היא טכנולוגיית ה-GPS המתוארת היטב תחת המונח הלועזי "global positioning", דהיינו, איכון גלובלי.
בתחילת דרכה, השימוש בטכנולוגיה זו היה יקר ועיקר השימוש בה היה בידי גורמים צבאיים, לצורך ניווט פשוט ועוד. כיום, עם ירידת עלויות פיתוח הטכנולוגיה והמוצרים הנלווים לה, ניתן למצוא אותה ברכבים פרטיים, טלפונים סלולאריים וכן במחשבים.
כיום, הטכנולוגיה מיושמת ביישומים שונות ובעיקר מסחריות, כגון: רשת מסחרית יכולה לשלוח ללקוח "קופון" למכשיר כף היד שברשותו או לטלפון הסלולארי שלו, מאחר ואותר במרחק 2 רחובות מאחד מסניפיה.
מה בנוגע ליישום טכנולוגיית ה-GPS במערכות למידה מרחוק?
בהיבט של הארגון המסחרי, ייתכן וניתן ליישם זאת במערכות למידה מרחוק לטובת אנשי המכירות. איש מכירות, הנמצא בדרכו ללקוח יכול לקבל מידע המעדכן את המערכת בזמן-אמת למכשיר או תצורת
מחשב כלשהי בגין לקוח אותו הוא עומד לפגוש במשרדו. בהיבט של מוסדות חינוך מתקדמים או ארגונים המעבירים קורסים והדרכות, המנחה יוכל להעביר לתלמידיו הודעות בזמן-אמת, מחד, בהיבט הטכני "אני מתנצל, אך השיעור היום יחל בחצי שעה איחור" או "אין לפתור את שאלה 4 שנתבקשתם בתרגיל, אלא את שאלות 1-3" ומאידך בהיבט הדידקטי "הפתרון לבעיה שהועלתה בסוף השיעור שהתחייבתי לבדוק ולהביאה בפניכם נמצא בספר של ג'ון סמית, עמודים 55-63".