» נושאי לימוד
» נושאי לימוד
יום ראשון 22 בדצמבר 2024
אנימציה
דף ראשי  עיצוב תוכן  אנימציה גרסה להדפסה

אנימציה 

 

תמונות נעות נתפסות מאד מהר על ידי עינינו. זהו אמצעי שרידה מהזמן שהיה מאד חשוב לבן אדם לשים לב לכל מה שזז מסביבו, שלא יואכל על ידי איזה אריה בסופו של דבר!!

בימינו, כבר לא צריכים להתגונן בפני אריות, אבל הקשב שלנו מופנה לכל דבר אשר זז בפריפריה של השדה הוויזואלי שלנו. לכן נורא קשה להתרכז בקריאת טקסט כשמשהו זז כל הזמן בצדדים שלו. כמובן שלאנימציה יש מקום מכובד באינטרנט, אשר נפרט עליו בהמשך, אבל בדרך כלל, עדיף לצמצם את השימוש באנימציה. כמה טיפים בהקשר זה:

 

 תשאל את עצמך האם לא יכולתה להעביר את אותה הנקודה על ידי תמונה סטטית במקום.

 אל תעשה אנימציות עם לולאות אינסופיות, תן לה לרוץ כמה פעמים ותעצור.

  רב המשתמשים לא אוהבים הרבה אנימציה. במיוחד, רובם שונאים טקסט שנע ו .scrolling marques

 

מצד שני, יש לאנימציה גם הרבה יתרונות, שהם בעצם מטרות בעדם האנימציה אוזרת:

ü       כשלדבר מסוים ישנם שנים או יותר מצבים, העברות בין המצבים יהיו הרבה יותר ברורות אם יעשו בעזרת אנימציה מאשר העברות אינסטנטניות בין המצבים.

ü       כיוון שאנימציה הנה דבר התלוי בזמן, היא טובה בשביל להראות דברים שמשתנים עם הזמן. למשל ניתן להציג בצורה מאד יפה על ידי אנימציה איך זחל מתפתח לפרפר.

ü       השימוש באיקונים השתפר בהרבה עם השימוש באנימציות. בניסוי אחד, רון באקר ועמיתיו, הגבירו את ההבנה של קבוצת איקונים מ 62 ל 100 אחוז כשהוסיף להם אנימציה. כמובן אבל שהאיקונים לא צריכים לזוז כל הזמן, אלה רק כשהמשתמש מראה בו אינטרס, למשל על ידי זה שהוא שם את הסמן עליו.

ü       אין ספק שלתמונות תלת ממדיות האנימציה מאד עוזרת. במקרים האלו התנועה צריכה להיות איטית כדי שהמשתמשים יוכלו להתמקד בסטרוקטורה של האובייקט.

ü       אחרון חביב, כשהמטרה היא למשוך צומת לב, תשתמש באנימציה יפה וחכמה ותשיג את מטרתך. לדוגמא:

 

 

כאן, כמו ברב הנושאים שדנו בפרק זכה, אין נכון ולא נכון. כל דבר צריכים לשקול לפי ההקשר אליו הוא שייך, וצריך לקבל החלטות עם טעם טוב.

 

 בתמונה הבאה יש לנו דוגמא של שימוש טוב ויעיל באנימציה: ככל שהמשתמש עובר עם הסמן מעל השורות של המחירים, המושבים המתאימים מופיעים באותו הצבע בדיאגרמה של העולם. זהו אפקט אנימציה פשוט שממחיש לנו מה הקשר בין מה שקורא בשני חלקי המסך.

 

 

 

 08-02-04 / 19:48  עודכן ,  30-10-03 / 17:23  נוצר ע"י זאב ג'קובסון  בתאריך 
 דמויות ותצלומים - הקודםהבא - וידאו 
תגובות הקוראים    תגובות  -  0
דרכונט
מהי מערכת הדרכונט?
אינך מחובר, להתחברות:
דוא"ל
ססמא
נושאי לימוד
חיפוש  |  לא פועל
משלנו  |  לא פועל
גולשים מקוונים: 10