MSG – ג'ון ויטל(John Vittal) שיפר את BANANARD, וקרא לתוכנה החדשה MSG, עם תכונות רבות עוצמה כמו שליחת הודעה שהמשתמש קיבל למשתמש אחר(Message forwarding), פקודת Answer אשר הוסיפה את כתובת היעד באופן אוטומטי לתשובה, וממשק הניתן לקונפיגורציה, אפשר לומר ש-MSG היא תוכנת הדוא"ל המודרנית הראשונה. דייב קרוקר(Dave Crocker) העיד שהוא חש שפקודת ה-Answer הייתה מהפכנית- "התחושה הסובייקטיבית שלי הייתה שהפצת MSG הובילה לגידול עצום בשימוש בדוא"ל, תוך שישה חודשים בערך. ההסבר הפשטני לכך הוא שאנשים יכולים היו כעת לסגור את לולאת התקשורת שלהם בעזרת פקודה אחת, פשוטה, במקום שיצטרכו לנסח כל הודעה חדשה. במילים אחרות, הדוא"ל הפך משליחת הודעות עצמאיות לניהול שיחה".
MS/MH – ב-1975, מנהל תוכנת DARPA, סטיב ווקר(Steve Walker), יזם פרוייקט ב-RAND, לפיתוח יכולת דוא"ל דמויית-MSD עבור מערכת ההפעלה Unix, בביצועו של דייב פרבר(Dave Farber), פרופסור באוניברסיטת קליפורניה. דייב קרוקר(Daver Crocker), שהיה אז סטודנט לתואר שני באוניברסיטת דרום קליפורניה, תכנן את המפרט הפונקציונאלי, וסטיב טפר(Steve tepper ) וביל קרוסבי(Bill Crosby) ביצעו את התכנות. המערכת שנוצרה כונתה בשם MS ותמכה בממשקי משתמש רבים, החל מפקודת הדוא"ל הבסיסית של Unix עד לממשק ה-MSG. במילותיו של Crocker: "התוכנה הייתה חזקה מאוד, ומאוד מאוד איטית". פרוייקט המשך שנערך ב-RAND בנה מחדש את התוכנה כדי לנצל טוב יותר את סביבת מערכת Unix, ופירק את הפקודות לתוכניות אינדיבידואליות שרצו בתוך תכניות-מעטפת אינדיבידואליות של Unix. ברוס בורדן(Bruce Bordern) ביצע את רוב התכנות, וכינה את היישום שנוצר בשם MH, קיצור של Mail Handler ("מטפל בדואר"). מאז 1982,מרשל רוס(Marshall Rose) ואחרים שדרגו ותחזקו את MH, והיא הפכה להיות יישום הדוא"ל התקני לסביבת Unix.
RFC 733 – ב-1977,קרוקר ומספר אנשים נוסף שיתפו פעולה ביוזמה של DARPA לחבר יחד מבנים(פורמטים) שונים של נתוני אי מייל למפרט מגובש אחד, והתוצאה הייתה RFC 733. המפרט שילב בין תיעוד קיים לבין כמה חידושים, והיה ה-RFC הראשון שהוכרז עליו במפורש שהוא תקן לאינטרנט, וזאת כדי להכניס קצת סדר בפורמאטים השונים של האי מייל שבהם נעשה שימוש ברחבי ה-ARPANET – וזה ניסיון שבהתחלה לא זכה לאישור אוניברסאלי בקרב קהילת המחקר העצמאית. ב-1982, קרוקר (Crocker) הכניס תיקונים ב-RFC 733 ויצר את RFC 822, שהיה גם התקן הראשון שתיאר את התחביר של domain names.
MMDF – ב-1978, קרוקר הלך בעקבות דייב פרבר( Dave Farber) לאוניברסיטת דלוויר, שם הם לקחו על עצמם פרויקט עבור ה-U.S. Army Material Command (AMC)-פרויקט עבור צבא ארה"ב לפיתוח יכולת העברת דוא"ל דרך קווי טלפון רגילים, עבור אתרים שלא ניתן היה לקשר אותם באופן ישיר אל ה-ARPANET. קרוקר פיתח את הגרסה הראשונה של מה שעתיד היה להפוך ל"יכולת הפצת מזכרים רב-תכליתית" (Multi-purpose Memo Distribution Facility-MMDF) תוך שישה חודשים, ולאחר מכן הפעיל אתר ממסר ניסיוני באוניברסיטת דלוויר עבור אתרי AMC רבים. פרוטוקול של רמת הערוץ של ה-MMDF פותח על ידי אד סזורקוסקי(Ed Szurkowski), ומספר אנשים נוספים עבדו על התוכנה לאחר שקרוקר עזב את הפרוייקט,בניהם סטיב קייל(Steve kille), וביחד יצירו שכבת TCP/IP חזקה, בין יתר החידושים. קייל גם התאים את התוכנה כך שתתמוך בתקן הדוא"ל שנקרא ISO/CCITT OSIX.400, וזו הייתה אחת המערכות הראשונות שעשתה זאת, והוא כינה את התוכנה PP, ראשי תיבות של Postman Pat , מונח בריטי המתאר את האיש המביא את הדואר (דוור). MMDF גם סיפקה את יכולת ממסר הדוא"ל הראשונה עבור ה-CSNET.