הפרדה בין תוכן לתצוגה
אי אפשר לצפות מראש באיזה חומרה ובאיזה דפדפן ישתמש גולש האינטרנט לבקר באתר שלך. האם יש לו מסך אם רזולוציה גבוה או האם הוא מנווט באמצעות קול? זו היתה הסיבה שפותחה שפת HTML שמתרגמת את המשמעות של המידע ולא את התצוגה שלו.
דוגמא: לא כותבים את הגודל המדויק של כותרת בדף בפיקסלים, אלא את המשמעות של הכותרת – האם הוא כותרת של הדף כולו או כותרת משנה. המערכת הספציפית של כל משתמש יכול לבחור את הדרך הכי טובה להציג את הדף.
<H2>Heading 2</H2>
<H3>Heading 3</H3>
<H4>Heading 4</H4>
<H5>Heading 5</H5>
<H6>Heading 6</H6>
למה כל כך חשוב להפריד בין תוכן לתצוגה?
שיקול החומרה
היום, הולכת וגוברת כמות הגולשים דרך הפלאפון, PALM PILOT, והטלוויזיה, מערכות אשר אופן ההצגה שלהם שונה מהותית ממחשב אישי, ולכן בלי הפרדה בין תוכן לתצוגה תהינה בעיות תצוגה למשתמשים אלו ולא יוצג המידע באופן אופטימלי.
המסך של פאלם פיילוט הוא רק 320*320 (לעומת מסך 17 אינץ שהוא 1280*1024)
שיקול הזמן
מחזור החיים של חומרה למחשב נמדד בשנים בודדות, לא לוקח הרבה זמן לפני שקונים מסך חדש או CPU חדש. כמו כן, הזמן שעובר בין פיתוח גרסאות חדשות של תוכנה מסוימת לפעמים נמדד בחודשים ספורות. אמנם יכול להיות שהנתונים והמידע באתר שלך ימשיכו להיות רלוונטיים גם כעבור הרבה שנים. לדוגמא: מידע על רכב שאתה מייצר ומוכר היום ימשיך להיות רלוונטי כל עוד שהרכב בשימוש או אפילו נמצא במוזיאון. תמיד אפשר לחזור ולתקן דפים ישנים כדי שיוכלו לצפות בהם אם הטכנולוגיה החדשה. אמנם זה עולה הרבה במשאבים של זמן וכסף ועדיף לתכנן מראש ככה שיש פיצול והפרדה בין משמעות ותצוגה. זה יאפשר צפיה באתר שלך גם כעבור הרבה שנים.