» נושאי לימוד
» נושאי לימוד
יום ראשון 1 בדצמבר 2024
ניווט
דף ראשי  כיצד לעמוד בתקני הנגישות  סקירה כללית של תקן 508  ניווט גרסה להדפסה

ניווט

השורה התחתונה: להבטיח שכל המשתמשים יוכלו להשתמש באפשרויות הניווט שבאתר אם ירצו, וכן יוכלו להתעלם מאפשרויות הניווט באתר אם ירצו.

 

ההנחיות הרלוונטיות:

  1. יש לאפשר למשתמשים לדלג על קישורי ניווט החוזרים על עצמם (508 פריט o).

     
    • מה הכוונה: אם האתר שלכם מספק סרגל ניווט (navbar) בחלק העליון או בחלק הצדדי של כל דף, עליכם לספק אפשרות לדילוג על הסרגל בדף ה-HTML, על מנת לאפשר למשתמשים בעלי קוראי מסכים לדלג על החלק הזה ולגשת ישר לתוכן העיקרי של הדף. אחרת, הם יצטרכו להקשיב לפירוט של כל איזורי האתר שוב ושוב.
       
    • לא לפספס: הרבה פעמים סרגלי הניווט מעוצבים כמפת-תמונה (ראו בהמשך) או כרצף של תמונות. גם במקרים האלה יש לספק חלופות נגישות עבור המשתמשים שאינם רוצים להשתמש באופצית הניווט.



       
  2. כל האינפורמציה המועברת על ידי צבעים חייבת לעבור גם ללא הצבעים (508 פריט c).

     
    • מה הכוונה: לרמזים ויזואליים המועברים על ידי צבע, (כגון הדגשת טקסט בעזרת צבע, או ניווט בעזרת צבעים) חייבים להתלוות רמזים ויזואליים שלא תלויים בצבע, ומעבירים את אותה האינפורמציה. הכי טוב: להמנע משימוש בצבע כאמצעי להעברת מידע.
       
    • לא לפספס: אל תניחו שהמשתמשים יוכלו להבחין בין צבעים שונים על מנת להבחין בסוגי מידע שונים, למשל בטבלה. ייתכן שהניגוד בין הצבעים אינו מספיק עבור מבקרים עיוורי צבעים. דרך אחת לבדוק את נושא הצבע הוא להדפיס את הדפים בשחור ולבן או לצפות בהם כאשר המסך מכוון על גווני אפור. זוהי בדיקה קלה, אך היא לא בהכרח מעידה על כך שכל עיוורי הצבעים יוכלו לראות את האתר.



       
  3. יש להשתמש במפות תמונות בצד הלקוח ולא בצד השרת (508 פריט f).

     
    • מה הכוונה: מפות תמונות מאפשרות לחלקים שונים של התמונה להפעיל קישורים שונים, כאשר המשתמש לוחץ עליהם (לדוגמא, מפת הארץ, שבה לחיצה על עיר מסויימת מובילה לאתר הבית של עירייה זו. כמו כן סרגלי ניווט רבים הם מפות תמונות). מפות תמונות בצד השרת היו הדרך הישנה לממש את האופציה הזו, ואתרים חדשים או מתחדשים אינם אמורים להשתמש בדרך זו.
       
    • לא לפספס: כמו באלמנטים אחרים, יש לדאוג לתויות מספקות בדף ה- HTML שיספקו לקוראי מסכים אינפורמציה על מפת התמונות, ואינפורמציה מדויקת על כל קישור בתמונה.



       
  4. מפות תמונות בצד השרת חייבות לכלול גם קישורים טקסטואליים (508 פריט e).

     
    • מה הכוונה: כפי שצויין קודם, מפות תמונות בצד השרת הן דרך ישנה ליצירת תמונה בעלת מספר איזורים שהם קישורים. אם משתמשים במפות כאלה, דבר שאינו מומלץ, יש להוסיף גם קישורי טקסט, לדוגמא "תל אביב", "נתניה" וכו', כדי שקוראי המסכים יוכלו לספק גישה לקישורים.



       
  5. מסגרות חייבות לכלול כותרות, שיאפשרו ניווט והתמצאות (508 פריט i).

     
    • מה הכוונה: מסגרות, עוד שיטה ישנה להצגת אינפורמציה, שוברות את חלון הדפדפן למספר מיני מסכים (לדוגמא Rex, האתר המקורי של NCI). לעתים קרובות השתמשו במסגרות על מנת לשמור על קביעות איזורי הניווט בזמן שאיזורי התוכן משתנים. למסגרות חייבות להיות כותרות תיאוריות, כגון "מסגרת ניווט", או "מסגרת תוכן", כדי שבעלי קוראי מסכים יוכלו להחליט האם לדלג על כל המסגרת, במקום שיצטרכו לשמוע את תוכן המסגרת מוקרא להם שוב ושוב.
       
    • לא לפספס: באתרים חדשים משתמשים במסגרות רק לעתים רחוקות, אף על פי שהן עונות על דרישה o של תקן 508 - לאפשר לקוראי מסכים לדלג על קישורים שחוזרים על עצמם. מסגרות עשויות להוביל לבעיות שימושיות נוספות, ואינן מומלצות.
 23-12-03 / 20:14  עודכן ,  23-12-03 / 19:52  נוצר ע"י דפנה תדמור  בתאריך 
 הצגת התוכן - הקודםהבא - אינטראקציה 
תגובות הקוראים    תגובות  -  0
דרכונט
מהי מערכת הדרכונט?
אינך מחובר, להתחברות:
דוא"ל
ססמא
נושאי לימוד
חיפוש  |  לא פועל
משלנו  |  לא פועל
גולשים מקוונים: 3