» נושאי לימוד
» נושאי לימוד
יום שישי 29 במרץ 2024
שם המסגרת
דף ראשי  בניית אתרים  מסגרות (Frames)  שם המסגרת גרסה להדפסה

שם המסגרת וקישור למטרה                

 

בדפים הבאים נביא דוגמאות רבות לשימוש במסגרות. כדי להמחיש דוגמאות אלו נשתמש בקישורים אשר יפתחו חלונות הדגמה בנושאים הנלמדים. אל תבהל! לאחר שתבין את הדוגמא תוכל פשוט ללחוץ עם סמן העכבר על סמן ה - X בקצהו העליון של החלון, ע"י כך לסגור אותו ולהמשיך בלימוד כרגיל.

 

 ישנו אובייקט נוסף שמשתמשים בו לעיתים קרובות והוא "שם" המסגרת (NAME). תכונה זו מאפשרת לנו לתת שם לכל מסגרת. אנו נראה כיצד ניתן לעשות שימוש באלמנט זה. לפניך דוגמה של מסגרות בעלות שם:

 

<frameset rows="20%,80%">
<frame src="file1.html"
name="frame1">
<frame src="file2.html"
name="frame2"
>
</frameset>

 

כאן קראנו לשתי המסגרות שלנו בשמות (הלא כל כך יצירתיים) frame1 ו frame2 . אנחנו יכולים לקרוא למסגרות שלנו כמעט בכל שם שנרצה, כל עוד נשתמש באותיות ומספרים. ישנם מספר שמות שמורים בעלי משמעות מיוחדת. נראה שמות אלו מאוחר יותר.

 

ברגע שמסגרת קבלה שם, המסגרת יכולה להפוך ל"מסגרת מטרה". זאת אומרת שקישור במסגרת אחרת יכול לגרום לפתיחת קובץ במסגרת המטרה ולא להציג אך ורק את ברירת המחדל של המסגרת.

 

בדיון על פתיחת קישורים בחלונות אחרים (חלון חדש או חלון קיים, אך לא החלון המכיל את הקישור עצמו), אנחנו רואים שניתן ליצור קישור בחלון מסוים לפתוח אותו כקובץ בחלון אחר. ניתן לעשות זאת בעזרת HTML על ידי הוספת התכונה של קישור למסגרת מטרה. לדוגמא, הקישור הזה יפתח בחלון הנוכחי. הקישור משתמש בתג מסוג <a> שכבר ראינו:

 

<a href="linked.html">קישור</a>

 

אבל קישור זה  יפתח את הקובץ בחלון חדש שקראנו (שוב בשם די צפוי) newwin. קישור זה נתמך על ידי הקוד:

 

<a href="linked.html" target="newwin">קישור</a>

 

מסגרות מטרה דומות מאוד לחלונות מטרה. כשם שניתן לפתוח קישור בחלון נפרד, אנחנו יכולים גם לפתוח קובץ במסגרת בעלת שם. בשני המקרים, אם אין חלון או מסגרת בשם בו אנו רוצים לפתוח את הקובץ החדש, הקובץ אליו בוצע הקישור יוטען לתוך החלון או המסגרת כאשר נקיש על הקישור. (סדרת מסגרות לא יכולה להיווצר באופן ספונטני על ידי פתיחת קישורים חדשים. הם יכולים להיווצר אך ורק בדרך שתיארנו מוקדם יותר בפרק זה).

 

דוגמא פשוטה לקישור למטרה

 

כפי שאמרנו מוקדם יותר, השימוש השכיח במסגרות הוא יצירת סדרה של שתי מסגרות, כאשר אחת משרתת כתוכן עניינים ותמיד תהיה מוצגת. מסגרת זאת בעלת קישורים לחומר שנרצה להציג במסגרת השניה בסדרה. למען הסדר הטוב נקרא למסגרת זו (הראשונה) ת"ע (תוכן עניינים) ולשניה נקרא מסגרת הצגה. מוקדם יותר למדנו כיצד ליצור סדרת מסגרות פשוטה כזו. ועכשיו אתה יודע איך קישור במסגרת ת"ע ישפיע על מסגרת ההצגה.

 

בכדי להמחיש דוגמה פשוטה ניצור שיפור של דוגמה 2. נתחיל עם סדרת מסגרות בעלות שם. אך נבצע שינוי: במקום לטעון את הקובץ file2.html  למסגרת השניה, נטען קובץ שמכיל אוסף של קישורים. סדרת המסגרות החדשה היא:

 

<"frameset rows="20%,80%>
<frame src="file1.html" name="frame1">
<frame src="
toc.html" name="frame2">
</frameset>

 

הקובץ עם רשימת הקישורים נקרא toc.html והוא מכיל:

 

<html>
<head>
<title>תוכן הענינים</title>
</head>
<body bgcolor="#ffffff">
Table of Contents
<p>
<a href="nfile1.html"
target="frame1"
>nfile1</a>
<a href="nfile2.html"
target="frame1"
>nfile2</a>
<a href="nfile3.html"
target="frame1"
>nfile3</a>
</body>
</html>

 

 

לפניך התוצאה : דוגמא 12. על ידי לחיצה על הקישור במסגרת ת"ע יפתח קובץ אחר במסגרת הצגה, נסה ותוכח.

 

שמות מיוחדים למטרת קישורים

 

בזמן שניתן לקרוא למסגרת או לחלון בכל שם שתרצה, יש ארבע שמות בעלי משמעות מיוחדת כאשר משתמשים בהם למסגרות מטרה והם: _blank, _self, _parent, _top (שים לב שכל אחד מהשמות מתחיל בקו תחתון).

 

  • כאשר משתמשים ב _blank כשם של חלון המטרה, הקישור יפתח בחלון חדש ללא שם.

 

  • כאשר משתמשים ב _self כשם חלון המטרה הקישור יפתח באותו חלון בו תלחץ על הקישור.

 

  • כאשר משתמשים ב _parent כשם חלון המטרה הקישור יפתח בחלון שמכיל את המסגרת בה הופיע הקישור כמו בדוגמא 13 .

 

  • אם משתמשים ב _top כשם חלון המטרה הקישור יפתח בחלון הדפדפן בו נמצא הקישור אבל לא רק באותה מסגרת אלא בכל החלון. כמו בדוגמא 14. 

שים לב, מאחר ושימוש ב _blank פותח קובץ בחלון מטרה חדש וחסר שם, חלון זה לא יכול להיות מטרה לקישורים אחרים. אז אם אתה יוצר מספר קישורים ל _blank , כל אחד מהם יפתח בחלון חדש ונפרד.

 

 16-02-04 / 16:55  עודכן ,  04-10-03 / 18:32  נוצר ע"י עזרא גנוט  בתאריך 
 שולי המסגרות - הקודםהבא - תרגיל 
תגובות הקוראים    תגובות  -  0
דרכונט
מהי מערכת הדרכונט?
אינך מחובר, להתחברות:
דוא"ל
ססמא
נושאי לימוד
חיפוש  |  לא פועל
משלנו  |  לא פועל
גולשים מקוונים: 2