» נושאי לימוד
» נושאי לימוד
יום שבת 20 באפריל 2024
(ECP (InterWise
דף ראשי  מוצרי למידה מרחוק  סקירת מערכות הלמידה מרחוק  (ECP (InterWise גרסה להדפסה

ECP – InterWise 

 

InterWise הינה חברת אינטרנט ישראלית רב-לאומית, בעלת טכנולוגיה מובילה בעולם בתחום ה- e-learning. החברה מפתחת פתרונות וועידות חוזי המאפשרים לקיים כל צורה של מפגש הידודי בין אנשים בהם מועבר ידע בזמן-אמת, תוך שילוב ווידיאו, קול ומידע, באמצעות מחשבי PC רגילים או דרך האינטרנט, וכתוצאה מכך לחסוך משמעותית עלויות זמן ומקום ולשפר את רמת התקשורת והעברת המידע הארגוני לכלל ידע  יעיל.

 

InterWise  מציעה פתרון מבוסס תוכנה המאפשר העברה ומכירת ידע ומידע, ניהול מערכת היחסים עם הלקוחות, שותפים, ספקים ומפיצים. המוצר תומך באימון, הדרכה, תכנון ושיתוף ידע על גבי רשת ה-Internet  וברשת הפנים ארגונית. התוכנה תומכת בקיום מפגשים חיים ומוקלטים תוך העברת קול, תמונה, ווידיאו, טקסט ושקפים למספר בלתי מוגבל של משתמשי קצה בו-זמנית.InterWise  חוסכת עלויות תפעול, מספקת גמישות גבוהה ביותר בזמן, במקום ובקצב השימוש בה ועוזרת לארגונים להישאר תחרותיים בעידן ה- e-Business.

 

 מערכת ECP (Enterprise Communications Platform) מהווה למעשה את מוצר הדגל של החברה בתחום פתרונות ה-e-learning. הרעיון שעומד מאחורי המוצר הוא מיסגרת של פתרונות e-learning, כפי שהוזכרו לעיל, הכול תחת פלטפורמה אחת, גמישה ונוחה לכל ארגון שהוא.

 

ה-ECP מעניק פתרונות למידה מרחוק בתחומי מפתח לארגונים גדולים ומסחריים כגון :

הדרכת עובדים - הפחתת עלויות בהדרכת עובדים בארגונים גדולים שלהם סניפים או משרדים ברחבי העולם. המוצר חוסך בנסיעות העובדים, שיחות ועידה, אמצעי שהייה לעובדים שנוסעים בעולם וחוסר פרודוקטיביות.

העלאת היעילות של תכניות הדרכה - בסביבה ממוחשבת אין עיכובים ותיאומים של היכן ומתי תיערך ההדרכה. הכול מתואם עפ"י לוח זמנים מוגדר מראש. תכנית, ניהול, והעברת תכנים ומסרים באופן שוטף באמצעות שידורים חיים או מוקלטים של תכנים שונים.

 


6 מצבי תקשורת

כאמור, ה-ECP מציע  תמיכה במערכות המעוניינות לקשר בו זמנית אדם אחד לאדם אחר או אדם אחד למספר בלתי מוגבל של אנשים. לשם כך, חילקו ב- InterWise את המוצר ל- 6 מצבי תקשורת/מאפיינים, כדלקמן:

  1. מפגשים (Meetings) – מחבר בקלות ובמהירות מספר אנשים במקומות גיאוגרפים שונים, אשר יכולים לקיים ביניהם ישיבת עבודה או דיון בצורה פשוטה והידודית.
  2. כתה וירטואלית (Virtual Classroom) – מאפשר גישה נוחה לסטודנטים המשתתפים בקורסי למידה מרחוק בקבוצות לימוד קטנות או גדולות. כמו-כן, מציע מספר רב של פונקציות בתהליכי הלמידה כגון, דיונים קבוצתיים (breakout sessions), שיתוף ביישומים שונים בין משתתפי הקורס, צפייה בווידיאו בזמן-אמת, מבחנים, מנחה קורס, אשר תומך בקורס הנלמד ועוד.
  3. סמינרים והדרכות באמצעות הרשת (Web Seminars) – העברת מידע לקהל גדול בשיתוף מומחים מרקעים שונים ושימוש בטכנולוגית VoIP ע"מ לחסוך בעלויות והוצאות כמו של שיחות ועידה.
  4. שידורים ברשת (Web Broadcasts) – משלוח הודעות ותכנים בכל זמן נתון בעלויות נמוכות. טווח גישה גבוה לקבוצות גדולות של עובדים בארגון, לקוחות בארגון, שותפים בארגון, שבזמן אמת יכולים לתאם עמדות או רעיונות חדשים עליהם הארגון מעוניין לתת דגש בזמן- אמת.
  5. 1-on-1 Mentoringהדרכה אינטנסיבית מול מומחים, מנהלים ועוד בענייני הארגון ושיפור מיומנויות.
  6. תיעוד ושחזור (Record and Reuse) למעשה, הפרמטר השישי מאגד בתוכו ושומר על יתר הפעילויות שמתבצעות בשאר המאפיינים. תיעוד של אירועים בזמן-אמת, ארכיון מוקלט של הדרכות ע"י מומחים ובכלל, שמירת מודולים שונים של תכניות הדרכה הזמינות בכל עת מכל מקום לשימוש חוזר באמצעות "ספריות אלקטרוניות" או פורטלים פנים ארגוניים.

                

         מודל ששת המאפיינים של מוצר ה- ECP.

 

הטמעת ECP בארגון

מוצר ECP של InterWise, נבנה ומעוצב בהתאם לארכיטקטורת החומרה והתוכנה אשר קיימת בארגון. הגמישות של המוצר מאפשרת ניצול נכון של משאבי הארגון שכבר קיימים ואינטגרציה מלאה לרשת שכבר פועלת בארגון. ה- ECP נתמך  ע"י רשת של שרתים הממוקמים ברחבי העולם, ובצורה זו יכול לתמוך באלפי משתמשים ואירועים בו-זמנית בכל מקום בעולם.

 

והמנשק עצמו …

מנקודת מבטו של המשתמש, קיימים 2 מנשקים. הראשון שייך למנחה אשר אחראי על הגשת והעברת התוכן למשתתפים, שליטה ובקרה על האירוע בכלל. קיימת אפשרות שהמנחה יישם את אופן העברת התוכן עפ"י הגישה האסינכרונית, באמצעות הקלטה מקדימה של תוכן או ההרצאה אותה הוא מעוניין להעביר. בדוגמה שלפנינו ניתן לראות כיצד נראה מנשק המרצה במערכת ה- ECP. רשימת התלמידים מופיעה בתחתית המנשק כשבפני המרצה מספר פונקציות לשימוש, כגון: "השמעת התוכן", העברת חומרים לקריאה וכו'.

 

 

כמו-כן, קיימות בידי המרצה אפשרויות של עיצוב גרפי והפעלת מצגות כפי שניתן לראות בצילום המנשק הבא:

 

 

והמנשק השני שייך ל"קהל" שמוזמן לאירוע. הקהל צריך להיות מרוכז בתוכן שנמסר לו ופחות מעורב בתחכום ובמעורבות של המערכת. במנשק לדוגמה שלפנינו, הלקוח ג"כ מתוך מערכת ה- ECP, ניתן לקבל תחושה כיצד התלמידים מקבלים את החומר המועבר להם (דריכה על הכפתורים המסומנים תפעיל הסברים):

 

                                  

 

 שימוש במצגות FLASH היא דרך מקובלת ליצירת הידודיות בין מערכת הלמידה

     מרחוק למשתמש (דריכה על הכפתורים המסומנים תפעיל הסברים). 

 

 מצגת השוואה בין מערכת ה -ECP של Interwise לבין מערכת ה -HighLearn 

    בלימוד מרחוק בשיטה הסינכרונית. 

 קישור מידע למשתתפים בקורס למידה מרחוק המיושם באמצעות מוצרי Interwise. לקוח מתוך אתר המרכז ללמידה מתוקשבת של אוניברסיטת בר-אילן.

 

 קישור לעמוד באתר החברה בו קיימות דוגמאות בזמן-אמת של מוצר ה -ECP. יש לפעול עפ"י ההנחיות המופיעות בעמוד זה.

 

 קישור לעמוד באתר החברה בו קיימים קישורים ל"מיקרים לדוגמה" של חברות ומוסדות שיישמו את מערכת ה -ECP.

 22-01-04 / 11:45  עודכן ,  21-11-03 / 03:01  נוצר ע"י מתן ברנע  בתאריך 
 Tegrity - הקודםהבא - BlackBoard 
תגובות הקוראים    תגובות  -  0
דרכונט
מהי מערכת הדרכונט?
אינך מחובר, להתחברות:
דוא"ל
ססמא
נושאי לימוד
חיפוש  |  לא פועל
משלנו  |  לא פועל
גולשים מקוונים: 2