» נושאי לימוד
» נושאי לימוד
יום חמישי 28 במרץ 2024
HighLearn
דף ראשי  מוצרי למידה מרחוק  סקירת מערכות הלמידה מרחוק  HighLearn גרסה להדפסה

HighLearn 

 

HighLearn היא פלטפורמה טכנולוגית רחבה ומודולרית המאפשרת לארגונים ולמוסדות הוראה ליישם פרויקטים מערכתיים ללמידה וניהול ידע באמצעות רשת האינטרנט או האינטראנט.

המערכת מפותחת ע"י בריטניקה מערכות ידע בע"מ, חברה מובילה בתחום ה-e-learning בישראל, עם ניסיון מצטבר של למעלה מ-20 שנה בתחום.

הפתרונות המרכזיים אותם ניתן להקים ולהפעיל על בסיס פלטפורמת HighLearn הם:

  • קמפוס וירטואלי ללמידה מקוונת – המערכת מציעה כלים ידידותיים רבי עוצמה להקמה ופרסום של קטלוג קורסים עם אפשרויות רישום מרחוק, לבנייה של קורסים וסביבות למידה עשירות, להפקה מהירה של תכנים הידודיים (לומדות, מבחנים, מצגות ועוד), ליישום למידה שיתופית (חדרי דיונים, צ'אטים ועוד) ולבסוף, כלים מגוונים לניהול והערכה.
    הקמפוס הווירטואלי של מערכת HighLearn מיושם בהצלחה במרבית האוניברסיטאות בישראל, במכללות ומוסדות הוראה רבים ובארגונים מובילים דוגמת התעשייה האווירית, צה"ל, חברת החשמל לישראל, המוסד לביטוח לאומי, הום-סנטר ועוד.
  • ניהול כשירות מקצועית של הארגון – לארגונים המעוניינים להקים מערכת כוללת לניהול וטיפוח רמת הכשירות המקצועית של העובדים, המערכת מציעה כלים כגון: התרעות וכלי בקרה לזמן-אמת למנהלים, דוחות גרפים, מערכת הערכה וחניכה של העובדים ועוד.
    מערכות ניהול כשירות מקצועית מיושמות בארגונים מובילים רבים דוגמת חיל האוויר, בנק טפחות, רשות שדות התעופה ומשטרת ישראל.
  • פתרונות לשיפור הלמידה וניהול הידע – לארגונים המעוניינים ליישם פתרונות מסוימים לשיפור מערכי הלמידה וניהול הידע שלהם, High-Learn מציעה רכיבים מודולאריים כגון מערכת מבחנים מלאה או מערכת להקמת קהילות מקצועיות, או מערכת להקמה של מאגר ידע מרכזי לארגון.
    פתרונות מסוג אלה מיושמים בהצלחה בארגונים רבים בישראל, דוגמת בנק לאומי, בנק הפועלים, EDS, פלאפון תקשורת, שירותי בריאות כללית ומכבי שירותי בריאות.
  • מרכזי בחינה ורענון ממוחשבים.
מודל ההפעלה של HighLearn

 

מערכת 2002 HighLearn מותקנת על שרת, ומאפשרת למשתתפים השונים לגשת אליה באמצעות דפדפן אינטרנט סטנדרטי, אשר דרכו ניתן לצפות במידע ולבצע עליו שינויים מכל עמדה המאפשרת התחברות לרשת. עם סיום כתיבת החומרים ניתן באופן מיידי לפרסמם לכל המשתתפים.

 

 

 

 

 

בתמונה: אפשרות גישה למשתמש באמצעות דפדפן אינטרנטי סטנדרטי. במקרה הנ"ל המשתמש בחר לגשת לקטגוריית הספרייה.

 

בתמונה למטה ניתן לראות את התת-נושא שהמשתמש בחר, אשר הציג בפניו תפריט נוסף.

 

 

 

 

כל הפעילויות במערכת HighLearn מתבצעות בסביבת למידה, כאשר המערכת מאפשרת שיתוף מידע ופעילויות בין סביבות למידה שונות.

מערכת 2002 HighLearn מאפשרת להפעיל מספר גדול מאד של סביבות למידה בו-זמנית שכוללות מספר גדול של תכנים ופעילויות במגוון שיטות לימוד והפעלה. כל סביבת למידה עומדת בפני עצמה ומאפשרת למנחה ולמשתתפים לקיים פעילויות למידה, ניהול ידע וניהול כשירות.

מאגר הידע של כל סביבה וסביבה כולל תכנים עשירים ומגוונים הכוללים מידע, מצגות, תמונות וידאו, שאלות, מבחנים ועוד. תכנים אלה נבנים ומעודכנים ע"י המנחה המהווה את הגורם המקצועי המומחה ביותר בתחומו.

 

 

 

 

 

 

בתמונה: מאגר הידע ובתוכו פריטי המידע המתויגים לפי נושאים. מימין ניתן לראות את תוכנו של פריט המידע המסודר לפי עץ תתי נושאים.

 

תפיסת המאגר הראשי של 2002 HighLearn מאפשרת לנהל את התכנים המנוהלים בכל סביבה בנפרד, כחלק ממאגר תכנים ראשי המאפשר לשתף תכנים בין סביבות.
כל מנחה/מנהל מערכת/מנהל משנה, יכול להעניק הרשאות למשתמשים נוספים להשתמש בידע שיצר בסביבה עליה הוא ממונה. מנחים שקיבלו הרשאות שימוש בתכנים יכולים לשלב בסביבה אותה הם מנהלים תכנים מסביבות אחרות ובכך לקצר את משכי הזמן המוקדשים ליצירת תכנים ולהתמקד ביצירה ועדכון של מידע בו יש להם יתרון יחסי. למשל, אחד המרכיבים הראשונים שעל המנחה לעצב הוא סרגל הכלים של הסביבה. לכל סביבת לימוד יש סרגל כלים המאפשר להפעיל את הכלים והתכנים ששולבו בסביבה זו. סרגל הסביבה הוא אחד הכלים המרכזיים לעיצוב התנהגות הסביבה ואופן ההובלה שלה. בסרגל ניתן לשלב מגוון כלים מובנים של המערכת או קישורים ומידע למקומות אחרים במערכת.
מאגרי הידע של כל הסביבות מנוהלות דרך מאגר ראשי המאפשר חיפוש ואיתור מידע משופר מכמה סביבות.


שימוש בעצמי למידה במערכת HighLearn


מאגר הידע הוא אחד הכלים המרכזיים בתהליך בניית סביבה במערכת HighLearn. מאגר הידע משמש ליצירת עצמי למידה במערכת, ארגון העצמים וקיבוצם לנושאים ומסייע בחיפוש מידע ואיתורו. למותר לציין, כי הגדרות העצמים נעשים ע"י מנחה המערכת או עוזריו. בטבלה שלפניכם ניתן לראות דוגמאות באילו עצמי למידה עושה שימוש מערכת HighLearn ולאיזו תכלית מיועד כל אחד מהם:

 

נושא

סוג הפריט

תפקיד

ארגון המידע

נושא

הוספת נושאים  למאגר הידע מאפשרת סידור של המידע והתמצאות פשוטה למשתמשים.

קיצור דרך לנושא

קיצור דרך לנושא מאפשר להוסיף למאגר הידע נושא קיים על כל תכולתו. הנושא אליו מיוצר קיצור הדרך יכול להיות ממאגר הידע של הסביבה או מסביבות לימוד אחרות בהן יש לך הרשאה מתאימה.

הצגת תכנים

עצם מידע

עצם מידע הוא העצם השימושי והנפוץ ביותר במערכת. העצם מאפשר לקשר למערכת
קבצים מוכנים במגוון
פורמטים או לייצר מידע חדש.

אתר אינטרנט

עצם המאפשר להציג למשתמשים אתרי אינטרנט או מידע אליו ניתן להגיע ע"י מען URL.

יחידת תכנים

עצם המאפשר לייצר רצף למידה מאוסף עצמים, מבחן ומשוב.

תקשורת ושיתוף ידע

קבוצת דיון

עצם המאפשר להגדיר קבוצת דיון בעלת נושא מוגדר ותכנים. קבוצת הדיון מאפשר לכל המשתתפים לקרוא הודעות שפורסמו ולהגיב עליהן. קבוצת הדיון מאפשרת דיונים בנושאים ממוקדים, הנחיה של קורס ושיתוף ידע.

לוח מודעות

עצם המאפשר להגדיר לוח מודעות בנושא מוגדר. לוח המודעות מאפשר לכל המשתתפים לפרסם הודעות שונות. בניגוד לקבוצת הדיון לוח המודעות איננו מאפשר להגיב על הודעות.

הערכה

מבחן

עצם המאפשר לבחון את הידע של המשתמש או לתרגל אותו. למבחן התנהגויות שונות המאפשרות לקיים מבחן עם חומר פתוח או סגור, עם משוב מיידי לכל תשובה או ללא משוב, עם ציון (מבחן) או ללא ציון (תרגיל).

קיצור דרך

קיצור דרך לעצמי מידע אחרים

לכל עצם ניתן לייצר קיצור דרך. קיצור הדרך מאפשר לגשת לעצם ממקומות נוספים ולא רק מהמיקום המקורי שלו.

 

 

דוגמה:

על-מנת להבין את הרעיון שעומד מאחורי עצמי הלמידה בכלל ובפרט במערכת HighLearn, נתעמק במבנהו של עצם "אתר האינטרנט" המופיע בטבלה שלמעלה. עצם זה מאפשר להפנות את המשתמשים אל אתרי אינטרנט/אינטראנט שונים המציגים מידע רלוונטי. להלן התוכן שמכיל עצם האינטרנט במערכת HighLearn:

 

 שם השדה

סוג השדה

תיאור השדה

שם האתר

חובה

שם האתר כפי שיוצג במאגר הידע למשתמשים.

מען אתר

חובה

מען האתר (URL), לדוגמה:http://www.learning-e-learning.com

שם העורך

מידע בלבד

שדה אוטומטי המציג את שם עורך העצם.

האם דרושה חתימה?

רשות

שדה המגדיר האם העצם יוגדר כעצם קרא וחתום. בברירת מחדל העצם איננו מוגדר כעצם קרא וחתום.

הצג במאגר הידע

רשות

פרמטר המגדיר האם העצם יוצג למשתתפים בסביבה. עצם שאיננו מוצג למשתתפים מסומן ע"י סימון "חיוור". מנחה ועוזריו (בעלי הרשאה מתאימה) יכולים לצפות בעצם ולערוך אותם ללא מגבלה.

הצג מתאריך ועד תאריך

רשות

אפשרות להגדיר טווח תאריכים בו יוצג העצם למשתמשים.

הצג את הנתיב המלא של האתר המקושר

רשות

סימון שדה זה יציג למשתמשים את הכתובת האמיתית של האתר.ללא סימון שדה זה תוצג למשתמשים מען העצם כפי שהיא מוגדרת במערכת.

 

 

 קישור לקורס לדוגמה (Demo) באוניברסיטת בר-אילן המיושם באמצעות מערכת ה -HighLearn. יש להשתמש בשם משתמש ובסיסמא המופיעים בקישור זה לצורך הכניסה לקורס הדוגמה.

 

 מצגת השוואה בין מערכת ה -ECP של Interwise לבין מערכת ה -HighLearn  בלימוד מרחוק בשיטה הסינכרונית.

 22-01-04 / 12:01  עודכן ,  21-11-03 / 02:59  נוצר ע"י מתן ברנע  בתאריך 
 VHS - הקודםהבא - (TopClass (WBT Systems 
תגובות הקוראים    תגובות  -  0
דרכונט
מהי מערכת הדרכונט?
אינך מחובר, להתחברות:
דוא"ל
ססמא
נושאי לימוד
חיפוש  |  לא פועל
משלנו  |  לא פועל
גולשים מקוונים: 3