» נושאי לימוד
» נושאי לימוד
יום חמישי 2 במאי 2024
WiMAX - העתיד כבר כאן
דף ראשי  WiMAX - העתיד כבר כאן גרסה להדפסה

 

                               

 

 

התקן IEEE 802.16 מוכר בשמו WiMax.

 

מטרת ה WiMAX היא לקדם ולבסס רשתות אלחוטיות רחבות פס על ידי שימוש בתקן גלובלי ואישור עבודה הדדית בין המוצרים והטכנולוגיות .

  

 

                                               

 

 

 

עקרונות :

WiMAX כולל חברות מובילות המחויבות לעבודה הדדית פתוחה של כל המוצרים להם גישה אלחוטית רחבת פס.

תמיכה בתקן IEEE 802.16 .

הצעה וקידום פרופילי גישה לתקן IEEE 802.16 .

אישור רמות יכולת פעולה הדדית ברשת.

השגת קבלה גלובלית .

קידום השימוש בגישה אלחוטית רחבת פס בקנה מידה רחב.

 

 

הנעה :

ה WiMAX מייעד לעצמו לטפח שוק  BWA תחרותי יותר על ידי פירוט מינימום ביצועי ממשק אוויר בין מוצרים ממגוון יצרנים ולאשר את המוצרים העומדים בדרישות ביצועים אלו.

 

למפעילי רשת המשמעות היא עבודה הדדית בין ציוד מיצרנים שונים .

ליצרני ציוד המשמעות היא פחות גרסאות מוצרים .

ליצרני רכיבים המשמעות היא סדרות גדולות יותר .

למשתמשי הקצה המשמעות היא גישה מהירה זולה וזמינה יותר .

 

מידע טכני כללי

תקן ממשק אויר IEEE 802.16 הוא באמת מפרט מלאכת מחשבת למערכות גישה אלחוטית רחבת פס וקבועה המשתמשות בארכיטקטורת מנקודה להרבה נקודות (PMP) .

הגרסה ההתחלתית פותחה על מנת לעמוד בדרישות של מערך רחב של מצבים בהם נתקלות מערכות BWA הפועלות בטווח של 10-66 GHz .

 כתוצאה מכך ,רק תת רשת של הפונקציונאליות דרושה לפריסה טיפוסית בניהול שוק מסוים.

השינוי כמעט ונסתיים גם בעבור מערכות הפועלות בתדרים 2-11GHz . בנוסף  , תהליך ה IEEE חסר באספקת בדיקות התאמה ומפרטי מבדקים . במטרה להבטיח עבודה הדדית בין יצרנים מתחרים באותו השוק , צוותי העבודה הטכנית של WiMAX נוצרו על ידי מובילי טכנולוגיית ה IEEE 802.16 . צוותי העבודה נתנו מענה לנושאים אלו על ידי פיתוח פרופילי מערכת ועל ידי ייצור PICS ,מבנה מערכת בדיקה ומפרטים למטרת בדיקה ומפרטי מערכת בדיקה מופשטת בהתאם לסדרת ISO/IEC 9464 ( מקבילה לסדרת ITU-T x.290 ) לתקני בדיקות התאמה.

 

סקירת IEEE 802.16

קבוצת המשימה 1 של IEEE 802.16 פיתחה תקן גישה רחבת פס מנקודה להרבה נקודות למערכות בתדר 10-66 GHz . התקן מכסה גם את שכבת הבקר הגישה לתווך (MAC) וגם את השכבה הפיזית (PHY) .

קבוצות משימה A ו B מייצרות ביחד תיקון הנועד להרחיב את המפרט ל מנת שיכסה פסים מאושרים ולא מאושרים בטווחים 2-11 GHz   .

מספר שיקולי PHY נלקחו בחשבון לסביבה המיועדת . בתדרים גבוהים יותר,חייבים קו ראיה . הדרישה מפחיתה את אפשרות ריבוי ערוצי תקשורת ומאפשרת ערוצים רחבים יותר, בדרך כלל גדולים מ10 MHz  ברוחבם . הדבר נותן ל IEEE 802.16 את היכולת לספק קשרי קיבולת גבוהים מאוד גם בהעלאת הנתונים וגם בהורדה. בתדרים נמוכים יותר , קו ראיה אינו הכרחי ומספק את היתרונות מהכיוון השני. משתמשים בפרופילי פרץ מותאמים (FEC) על מנת להגדיל את הקיבולת הטיפוסית של מערכות 802.16  תוך התחשבות בטכנולוגיות ישנות .

ה MAC עוצב לאחסן PHY שונים לסביבות שונות . ספקי השרות PHY מעוצבים לאחסן או פריסת TDD (Time Division Duplexing) או פריסת  FDD (Frequency Division Duplexing) ומאפשר גם תקשורת חד כיוונית ודו כיוונית במקרה הFDD .

 

 

 

 

 

 

 

ה MAC עוצב במיוחד לסביבת גישה אלחוטית PMP . הוא תוכנן לשאת כל פרוטוקול שכבה גבוהה או פרוטוקול ההעברה כמו ATM , Ethernet  או פרוטוקול אינטרנט (IP) , בצורה שאינה מורגשת  ועוצב כך שיוכל לאחסן גם פרוטוקולים עתידיים שעוד לא פותחו .  ה MAC תוכנן לקצב העברת נתונים גבוה מאד ( עד 268 Mbps לכל כיוון ).

 

 

 המבנה הבסיסי של התמסורת נראה בהסבר הבא . ערוץ התמסורת של העלאת הנתונים הוא ה TDMA עם התפרצות CPE במקום המוקצה תך שימוש בפרופיל התפרצות (אפנון / שילוב FEC ) .

מבנה המסגרת מאפשר להקצות דינאמית למסופים פרופילי התפרצות תמסורות העלאה והורדה על פי תנאי הקישור . הדבר מאפשר פשרה בין קיבולת וחוסן בזמן אמת , ומספק בערך פי שניים קיבולת בממוצע , לעומת מערכות שאינן מסתגלות , תוך שמירה על זמינות הקישור .

 

 

ה MAC 802.16 משתמש בפרוטוקול יחידת נתונים בעלת אורך משתנה (PDU) יחד עם מספר רעיונות אחרים המעלים בצורה משמעותית את יעילות התקן .יחידות נתונים משתנות רבות של ה MAC  יכולות להיות מחוברות בשרשרת לתוך התפרצות יחידה כדי לשמור על תקורת ה PHY .

בנוסף יחידות שירות  SDU (multiple Service Data Units ) לאותו השירות , יכולות  להתחבר בשרשרת לתוך יחידת נתונים אחת של ה MAC  ולשמור על תקורת כותרת ה MAC .

קיטוע מאפשר לSDU גדולים להישלח בחתיכות כדי להבטיח את איכות השירות של שירותים מתחרים . כמו כן , שימוש בכותרת דחוקה יפחית את התקורה הנגרמת על ידי מנות עודפות של כותרות SDU .

 

ה MAC משתמש בתרשים תיקון עצמי של בקשת / הקצבת רוחב פס המונע את התקורה וההשהיה של אישורים , כאשר בו זמנית מאפשר שליטה על איכות שירות טובה יותר מתרשימי מקובלים.למסופים יש מגוון אפשרויות זמינות לבקשת רוחב פס בתלות באיכות השירות ובפרמטרי התנועה של השירותים . הם יכולים להדגם כיחידים או כקבוצה .הם יכולים לגנוב רוחב פס המוקצה כבר ולבקש עוד .  הם יכולים לאותת ברצון להדגם , והם יכולים להוסיף בקשות לרוחב פס .

כמו שניתן לראות, עד שהאימות,האבטחה ,משא ומתן הקיבולת  ומאפיינים נוספים , תקן IEEE 802.16  הופך כמעט מכריע .

 

 

 12-02-04 / 23:57  עודכן ,  11-02-04 / 22:52  נוצר ע"י לירז בלדי  בתאריך 
 שאלות טכניות - הקודםהבא - העבודה ההדדית 
תגובות הקוראים    תגובות  -  0
דרכונט
מהי מערכת הדרכונט?
אינך מחובר, להתחברות:
דוא"ל
ססמא
נושאי לימוד
חיפוש  |  לא פועל
משלנו  |  לא פועל
גולשים מקוונים: 2