» נושאי לימוד
» נושאי לימוד
יום שני 6 במאי 2024
המשך
דף ראשי  עצוב רשת WLAN  בחירת ציוד  המשך גרסה להדפסה

 

נקודות גישה ושערים 

 

למרות שהתקני רדיו של לקוח יכולים לדבר אחד עם השני, רשת  Wi-Fi פועלת בצורה יעילה יותר כשהיא משתמשת בתחנת בסיס על מנת לתאם ולנתב תקשורת.

יש שני סוגים של תחנות בסיס אלחוטיות: שער ונקודת גישה. אולם, ההבחנה בין השניים לא תמיד ברורה,זאת בגלל שהפעולות שהם מבצעים יכולות להיות חופפות.קיים בלבול גדול גם כיוון שלהתקנים קוויים ולכלי אינטרנט ביתיים רבים קוראים לפעמים "שער".

שער אלחוטי שם למטרה סביבה ביתית ומשרדים קטנים. נקודת גישה שמה למטרה סביבה משולבת של Ethernet ואלחוט- בדרך כלל – עסקים גדולים, קמפוסים או תאגידים. שער ונקודת גישה נבדלות אחת מהשניה גם בקיבולת שלהן לבצע פעולות אבטחה, לספק הגנת Firewall ולנהל תנועה ומשימות ברשת.

 

שער בדרך כלל כולל NAT – ניתוב באמצעות תרגום כתובת רשת ושירותי  פרוטוקול בקרת מאחר דינאמי –DHCP. זה יוצר ומספק את לכתובת ה IP הפרטית את כל הלקוחות האלחוטיים (והקוויים) שצריכים לתפקד על הרשת וכן מאפשר לשער אלחוטי בודד לספק בו-זמנית גישה לאינטרנט למספר משתמשים מחיבור יחיד לאינטרנט. שער יכול גם לכלול אפליקציות אחרות ומאפיינים כגון הצפנה ואבטחה, VPN- רשת פרטית וירטואלית, firewall ושירותי העברת קול דרך האינטרנט – VOIP.

 

נקודת גישה לא מצוידת בניתוב NAT או DHCP. הנתבים הקוויים במערכת מספקים את פעולות הרשת האלו. נקודת גישה פועלת רק כגשרים שקופים בין רשתות קוויות ומשתמשים אלחוטיים שונים הפרוסים במבנה. למרות שנקודות גישה לא מספקות בדרך כלל ניתוב NAT או DHCP, הן בדרך כלל מאפשרות נדידה(היכולת לנוע בין נקודת גישה אחת לשניה מבלי לאבד קשר עם הרשת),רמות גבוהות יותר של אבטחה ורמה גבוהה יותר של בקרת רשת וניהול. חלק מהשערים גם מספקים שירותים אלו. למעשה, ע"י הפעלה וכיבוי פעולות מסוימות , תחנות בסיס אלחוטיות רבות יכולות לתפקד כשר או כנקודת גישה. אבל שער הוא בדרך כלל תחנת הבסיס היחידה במשרד קטן או בבית, בעוד שבמשרד גדול או קמפוס יכולות להיות מאד ואלפי נקודות גישה המעצבות רשתות החופפות אחד לשניה.

 

 09-02-04 / 21:40  עודכן ,  04-01-04 / 01:05  נוצר ע"י לירז בלדי  בתאריך 
 בחירת ציוד - הקודםהבא - התקנה 
תגובות הקוראים    תגובות  -  0
דרכונט
מהי מערכת הדרכונט?
אינך מחובר, להתחברות:
דוא"ל
ססמא
נושאי לימוד
חיפוש  |  לא פועל
משלנו  |  לא פועל
גולשים מקוונים: 2