» נושאי לימוד
» נושאי לימוד
יום שני 6 במאי 2024
שאלות כלליות
דף ראשי  שאלות ותשובות  שאלות כלליות גרסה להדפסה

 

                        

 

מהו 802.11b ?

 

802.11b או IEEE 802.11b הוא תקן שפותח על ידי IEEE . ה IEEE הוא ארגון בינלאומי המפתח תקנים למאות טכנולוגיות אלקטרוניות וחשמליות . הארגון משתמש בסדרת מספרים , כמו בשיטה הדצימלית ,דיואי, בספריות, כדי להבדיל בין משפחות הטכנולוגיה השונות .עוד על IEEE...

 ועדת 802 מפתחת תקנים לרשתות מקומיות ופתוחות (LAN ו WAN) . לדוגמה : ועדת 802.3 מפתחת תקני Ethernet מבוסס רשתות קוויות , הקבוצה של 802.15 מפתחת תקנים לרשתות תחום פרטי , וקבוצת 802.11 מפתחת תקנים לרשתות אלחוטיות מקומיות (LAN) .

 802.11 מחולק לכמה תת תחומים : 802.11b, או Wi-Fi, הוא תקן לWi-Fi  הפועל בספקטרום 2.4 Ghz עם רוחב פס של 11Mbps .802.11a הוא תקן שונה ל WLAN הפועל בתדרי ה 5Ghz  עם קצב העברת נתונים מקסימלי של 54Mbps . תקן נוסף הוא 802.11g  – ל WLAN הפועל אומנם בתדר 2.4Ghz אך מעביר נתונים בקצב מקסימלי של 54Mbps . קבוצת משימה נוספת עובדת על אבטחה מתקדמת (802.11i)  , ספקטרום וניהול בקרת הספק ( 802.11b ) , איכות השירות ( 802.11e) וכ'ו .

 

מה עושה אגוד ה  Wi-Fi?

 

כארגון ללא מטרות רווח , ברית ה  Wi-Fi שמה לעצמה שלוש מטרות : קידום ה Wi-Fi ברחבי העולם על ידי עידוד יצרנים להשתמש בטכנולוגיות תקן 802.11b במוצרים האלחוטיים שלהם , קידום ושיווק טכנולוגיות אלו לצרכנים בבית ושווקים מתפתחים ולבחון ולהסמיך יכולת פעולה הדדית של מוצרי Wi-Fi .

 

 

האם אגוד ה Wi-Fi מתעסק בטכנולוגיות שירות אלחוטי אחרות ?

 

אגוד ה Wi-Fi מתעסק בטכניים אחרים חוטיות טחה מתקדמת .15 מפתחת תקנים לרשתות תחום פרטי , וקבוצת 802.11 מפתחת תקנים לרשתות אלחוטיות מקומיות ולוגיות האלחוטיות של הדור הבא כמו 802.11a  ו802.11g ושאר שיפורי Wi-Fi.למעשה , אגוד ה Wi-Fi מיישם תוכנית בדיקת הידודיות ל 802.11a .

בנוסף , אגוד ה Wi-Fi וועדת המשנה WISPR (ספקי שירותי האינטרנט האלחוטי ) מעורבים בקידום קבלת הטכנולוגיה האלחוטית לספקי שירותי אינטרנט (ISP) כדי לספק שירותי אינטרנט אלחוטי  בבתים ובעסקים . קבוצת ה WISPR מעורבת גם בפיתוח שווקים של נקודות חמות , תוך כדי עבודה עם חברות וארגונים רבים המפתחים מערכות חיוב והרשאה ציבוריות כך שאנשי המקצוע הניידים יוכלו להשתמש בקלות בחשבונות ספקי שירותי האינטרנט האלחוטי שלהם במקומות ציבוריים ברחבי העולם .

 

 

האם אני יכול לערבב ולהתאים רכיבי Wi-Fi, או שעדיף לעבוד רק עם יצרן אחד ?

 

כן , אם המוצר הוא מאושר Wi-Fi באותו התדר , ניתן לערבב ולהתאים בין מוצרי WLAN שיוצרו במפעלים שונים . אגוד ה Wi-Fi בדק באופן עצמאי את מוצרי הWi-Fi לפני שהם קיבלו אישור , כדי לוודא שהם יכולים לעבוד בצורה הדדית עם מוצרי Wi-Fi מאושרים אחרים באותו תחום התדר , בלי תלות ביצרן .

בעוד מוצר Wi-Fi מאושר 802.11b  לא יעבוד עם מוצר Wi-Fi מאושר 802.11a   ( תדר שונה ) , מוצר מאושר עם תדר דואלי יעבוד עם מוצר Wi-Fi מאושר אחר .

 

 

 

 

 

כיצד אשתמש במחשב ה Wi-Fi הנייד שלי כאשר אני בנסיעה ?

 

כל שעליך לעשות הוא למצוא רשת Wi-Fi אליה תוכל להתחבר. רשתות אלו הופכות נפוצות בערים ברחבי העולם – אינטרנט-קפה צצים בכל עבר! – כמו כן ישנם שטחים ציבוריים כמו שדות תעופה , מלונות , מרכזי דיונים ובכל מקום בו אנשים מתכנסים . חלק מרשתות הנקודות החמות האלחוטיות דורשות ממך ליצור ידנית את חיבור הגישה , אחרות יעבדו אוטומטית עם ה Wi-Fi ויחברו אותך . בנוסף , עסקים גדולים רבים ואוניברסיטאות מספקים גישה אלחוטית למבקרים באותם אזורים .

 

 

מהו ההבדל בין שער אלחוטי ונקודת גישה אלחוטית ?

 

לעיתים אין כלל הבדל ולעיתים ההבדל גדול . אין הגדרה רשמית לשער . יצרנים רבים קוראים לחיבורי למודם/נתב הקווי ובעל פס רחב שלהם כך. בכל מקרה , באופן כללי , שער אלחוטי הוא נקודת גישה עם שרת ניתוב NAT ו DHCP . נקודת גישה בעיקר מתפקדת כשלוחה מרשת קווית קיימת אל קהילת משתמשים עם מחשב שולחני אלחוטי ומחשב נישא אלחוטי.

רוב הבתים והמשרדים הקטנים משתמשים בשערים אלחוטיים מכיוון שהם צריכים ניתוב NAT ושרת DHCP שמאפשרים להם לחלוק חיבור אינטרנט יחיד בין כל המחשבים בבית או במשרד . רוב העסקים הגדולים משתמשים בנקודות גישה ולא שערים , מכיוון שהרשת הקווית שלהם , כבר בעלת NAT ושרת DHCP המסופקים על ידי רכזת או נתב כוח תעשייתי .

נקודות גישה רבות יכולות להיות בעלות ניהול רשת נוסף ,פונקציות משתמש מתקדמות ויכולות אבטחה מובנות בהן . שערים גם הם יכולים להציע תפקודי אבטחה ייחודיים כמו חומת אש .

באופן כללי , נקודות גישה ושערים עושים את אותו הדבר . הם מתפקדים כתחנות בסיס המחברות מגוון מחשבים ( ניידים וקבועים ) , ומאשרים שהמידע האלחוטי מועבר כנדרש .

 

 

למה אני צריך לדעת מהם NAT ו DHCP ?

 

 NATהוא ראשי תיבות של Network Address Translation – תרגום כתובת רשת , והוא מאפשר לשער ה  Wi-Fi לחלוק חיבור אינטרנט יחיד בין כל המחשבים בבית או בעסק . DHCP הוא ראשי תיבות של Direct Host Configuration Protocol פרוטוקול תצורת מארח ישיר , הוא מאפשר לרשת שלך להשתמש בtcp/ip כדי לחבר בין המרכיבים השונים .

רוב שערי ה Wi-Fi לבתים ועסקים קטנים מספקים גם NAT וגם DHCP  . באופן כללי , אם קבעת רשת אלחוטית עצמאית, תרצה NAT ו DHCP . אם תוסיף שער אלחוטי לרשת קווית קיימת, תרצה לכבות את תפקודי הNAT וה DHCP שנבנו בתוך השער האלחוטי על מנת שיתפקד כנקודת גישה אלחוטית.

 

איך אני מחבר מחשבים עם מערכות הפעלה שונות  לרשת אחת?

 

רוב רשתות ה Wi-Fi  יעבדו עם טווח רחב של מערכות הפעלה Windows כולל Windows 95 , Windows 98 , Windows Me , Windows NT , Windows 2000, Windows XP ו Windows CE. חלק ממערכות ה Wi-Fi  יעבדו אף עם Apple מקינטוש , לינוקס ומערכות הפעלה אחרות . בדוק במסמכי המידע ומפרטי היצרן . עם זאת , אם יש לך רשת Wi-Fi  מאושרת ורצה,  היא אמורה לדבר עם כל רשת Wi-Fi אחרת .

 

 

כיצד אני מוסיף Wi-Fi  למחשב השולחני שלי ?

 

אתה יכול להשתמש או במתאם Wi-Fi חיצוני כגון מתאם USB , או בכרטיס Wi-Fi  פנימי .התקן USB חיצוני יכנס לשקע ה USB במחשב . שימוש בפתרון הפנימי יצריך פתיחה של המחשב עצמו והכנסת כרטיס Wi-Fi או בחריץ ה PCI או בחריץ הISA  .

 

 

האם אוכל להשתמש ב Wi-Fi שלי עם מחשב הApple מקינטוש?

 

כן , יש לך שתי דרכים . למחשבי המקינטוש החדשים G3 ו G4 , יש מסילה למודול AirPort Wi-Fi Apple. אם לא הזמנת זאת כאשר רכשת את הApple, אתה עדיין יכול לקנות מודול זה ולהתקינו לבד בצורה פשוטה . אם יש לך מחשב מקינטוש נייד ישן עם חריץ כרטיס PC , אתה יכול לבחור מבין כמה יצרנים שונים שמייצרים כרטיס PC המותאם ל Apple . מתאמי USB ל Apple אפשריים גם הם .  

ברגע שיש לך את כרטיס הPC המתאים או כרטיס Apple , אתה צריך שער או נקודת גישה לתקשר עמה . אתה יכול להשתמש בנקודת גישה הרשמית AirPort של Apple, או להשתמש בכל נקודת גישה Wi-Fi אחרת בשוק . כל עוד היא Wi-Fi מאושר , היא תדבר עם ה Wi-Fi בApple .

נקודות גישה רבות ושערים משתמשים כיום בנוהל  הגדרת תצורה מבוססת רשת . זה אומר שכל עוד יש לך דפדפן אינטרנט על המחשב , אתה יכול לקבוע את נקודת הגישה .ברגע שנקבעה , הרשת הכוללת מחשבי אפל ומחשבי חלונות ונקודות גישה תעבוד יחדיו . כמובן , כל עוד נריץ תוכנית מחקה (emulator) , לא נצליח להריץ תוכניות חלונות על מחשב האפל ולהפך .אולם , רכיבי הWi-Fi ידברו זה עם זה ויאפשרו לך לחלוק חיבור אינטרנט ולהעביר קבצים בין מחשבים שונים .

 

 

 

 

 

 

 10-02-04 / 22:20  עודכן ,  26-12-03 / 12:50  נוצר ע"י לירז בלדי  בתאריך 
 שאלות ותשובות - הקודםהבא - המשך 
תגובות הקוראים    תגובות  -  0
דרכונט
מהי מערכת הדרכונט?
אינך מחובר, להתחברות:
דוא"ל
ססמא
נושאי לימוד
חיפוש  |  לא פועל
משלנו  |  לא פועל
גולשים מקוונים: 4