» נושאי לימוד
» נושאי לימוד
יום ראשון 1 בדצמבר 2024
מילון מונחים אנגלית
דף ראשי  מילון מונחים  מילון מונחים אנגלית גרסה להדפסה



 

 

 

ACK

הודעה ששולח המודם המקבל למודם השולח, על כך שהמידע שקיבל הגיע בהצלחה ללא שגיאות. 

 

 

ADSL

היא סוג של טכנולוגיית DSL  המבוססת על תשתית קווי הנחושת של רשת הטלפוניה. עקרון התקשורת הוא אסימטרי, כלומר קצב ההורדה (downstream), שויכול להגיע עד למהירות של 8Mbps, גבוה יותר מקצב ההעלאה (upstream) היכול להגיע עד למהירות של 640Kbps. רעיון זה מבוסס על ההנחה כי מרבית השימוש באינטרנט הוא בביצוע פעולות של download (קבלת דואר, הורדת קבצים וכו') ולכן כדאי שמהירות ההורדה תהיה גבוהה יותר ממהירות ההעלאה.

 

 

AMPS - Analog Mobile Phone

מערכת אנלוגית אמריקאית שפותחה על-ידי AT&T לטלפונים סלולריים בשנת 1983. מערכת זו היתה עד שנות ה-90 המערכת הסלולרית הנפוצה ביותר ביבשת אמריקה, ובמדינות נוספות כגון ישראל. בישראל מערכת זו הוקמה על-ידי חברת "מוטורולה" ו"בזק" וזכתה לשם "פלאפון". AMPS עדין נמצאת בשימוש נרחב בארה"ב ובמקומות נוספים. מערכת זו היתה פועלת בתדרים שבין 800 ל- 900MHz ובמרווח ערוצים של 30KHz.

 

 

Analog

אות אנלוגי הינו אות רציף הדוגם בדר"כ כלל קול וצלילים. בכל רגע נתון יכול האות האנלוגי לקבל ערך מסוים מתוך מאגר אינסופי של ערכים. האות האנלוגי נראה כך: 

 

 

 

ANSI - American National Standart Institute

ארגון התקינה האמריקאי. ארגון זה אחראי למגוון תקינות בנושא תקשורת וטקומוניקציה והינו מקבילו האמריקאי לארגון התקינה האירופי ETSI.

 

 

Bit

העולם הדיגיטלי של המחשבים מורכב מהמספרים 0 או 1. ביט / סיבית (Bit) הינה יחידת גודל המייצגת את המספר 0 או 1.

 

 

BRI - Basic Rate Interface

חיבור ISDN זה מיועד למשתמש הביתי והוא החיבור הנפוץ יותר.

החיבור מורכב משני ערוצים מסוג B ברוחב פס של 64K וערוץ נוסף מסוג D ברוחב פס של 16K. משתמש BRI יכול להגיע למהירות חיבור של 128Kbps במידה וינצל את שני הערוצים.

 

 

Byte

Byte הינה יחידת גודל המייצגת קבוצה של שמונה ביטים / סיביות (Bits). 

1Byte = 8Bit.

קצב הורדת קבצים באינטרנט נמדד ביחידות של בתים (bytes).

 

 

CAP

שיטה זו היתה בשימוש בתחילת דרכו של ה- ADSL וכיום לא קיימת בה שימוש. תקן זה מחלק את האותות על גבי הטלפון לשלושה תחומים: שיחת טלפון (תופס בין 0 ל- 4KHz

), upstream (תופס בין 25 ל- 160KHz מרוחב הפס) ו- downstream  (תופס בין 240Khz ל- 1.5MHz, בהתאם לתנאים שונים כגון המרחק מבית המשתמש למרכזת בזק, איכות הקו וכו').

 

 

CDMA - Code Division Multiple Access

גישה מרובה בחלוקת קוד - זוהי הגישה החדישה ביותר המקובלת בחלק מהמערכות הסיפרתיות של הדור ה- 2 ובמערכות החדישות של הדור ה-3 של הטלפונים הסלולריים. הסבר שיטה זו מורכב מעט יותר. שיטה זו התפתחה ממערכות צבאיות מסווגות שפעלו בשיטת הספקטרום המפוזר. כל הטלפונים הסלולריים חולקים בינהם את אותו התדר ומשדרים בו זמנית. ההפרדה בינהם נעשית באמצעות קוד פרישה.

 

 

CDSL - Consume DSL

זהו חיבור איטי יותר מהחיבור ל- ADSL משום שמאפשר הורדה בקצב של 1Mbps וקצבי העלאה נמוכים עוד יותר. היתרון בחיבור זה הוא שאין צורך לחבר פילטרים (מפצלים) בבית המשתמש.

 

 

Cheacksum

זהו סוג של בקרת שגיאות המותאם לפרוטוקול בקרת השגיאות שהוסכם בין המודמים המתקשרים. ה- Checksum נחשב לשיטה פחות יעילה בגילוי שגיאות, משום שקובע אם יש שגיאות במידע שהתקבל לפי אימות סכום הסיביות (bits) במידע שהתקבל, לסכום הסיביות המצורף למידע שנשלח.

 

 

CMTS - Cable Modem Termination System

ה- CMTS הוא אמצעי המתווך בין מודם הכבלים בבית המשתמש אל ספק האינטרנט, כאשר אל ה- CMTS  מחוברים מספר רב של מודמי כבלים של משמשים (עד כ- 1,000 מנויים) מחברת הכבלים מאותו אזור מגורים על אותו ערוץ. ניתן לומר כי ה- CMTS דומה ל- DSLAM, "סל המודמים" ב- ADSL.

 

 

Cyclic Redundancy Code - CRC  

זהו סוג של בקרת שגיאות המותאם לפרוטוקול בקרת השגיאות שהוסכם בין המודמים המתקשרים. ה-CRC מבטיח אחוז גבוה באיתור שגיאות.

 

 

DHCP

שרת של ספקית איטנרנט (ISP) שמקצה ומנהל את כל כתובות ה- IP עבור כל המשתמשים המחוברים לאינטרנט בכבלים.

 

 

Digital

ייצוג באמצעות ספרות לדוגמא: תאריך, כמות זיכרון וכו'. בזמן העברת מידע אות דיגיטלי הינו אות בדיד שברגע נתון יכול לקבל ערך של 0 או 1 בלבד. האות הדיגיטלי נראה כך:

 

 

 

DMT

שיטה ב- ADSL שבה הערוץ מתחלק ל-  256 תתי ערוצים, כאשר כל תת-ערוץ הינו 4.3125KHz ומאופנן עצמאית בשיטת קידוד QAM באמצעות תדר נפרד. בתקשורת היורדת (downstream) יש שימוש ב- 256 הערוצים, ובתקשורת העולה (upstream) יש שימוש ב- 32 ערוצים בלבד.

 

 

DOCSIS -  Data-Over-Cable Service Interface Specification

ה- DOCSIS הוא פרוטוקול התקשורת בין מודם הכבלים וה- CMTS.

 

 

Download

העברת מידע ממחשב מרוחק למחשב האישי. לדוגמא: הורדת קבצים שונים מהאינטרנט.

 

 

DSL - Digital Subscriber Line

טכנולוגיה זו מאפשרת למשתמש גישה לאינטרנט במהירות גבוהה על גבי קווי הטלפוניה הציבורית, העשויים מסיבי נחושת או סיבים אופטיים. ל- xDSL יש מגוון רחב של חיבורים כגון ADSL, HDSL, RADSL וכו'.

 

 

Driver

תוכנית השולטת בהתקן החומרה. כל התקן חומרה במחשב דורש דרייבר, מהמקלדת ועד המודם. הדרייבר בעצם משמש כמתרגם בין התקן החומרה ובין התוכנית המשתמשת בו. הדרייבר מכיל סט של פקודות המתאימות אך ורק להתקן המסוים. מערכות הפעלה מגיעות לעיתים עם דרייבר מובנה (בעיקר ב- WINDOWS XP), אך לעיתים קרובות נדרשת התקנת דרייבר חיצוני של יצרן ההתקן. כמו כן, במקרים רבים ההתקן יכול להשתמש בדרייבר כללי כלשהו.

 

 

DSLAM

הוא רכזת של מספר מנויי ADSL הממוקמת במרכזת הטלפונים הציבורית. ה- DSLAM נקרא גם "סל המודמים" משום שהוא מכיל מספר מודמים, כאשר כל מודם כזה מתקשר מול מודם של מנוי ADSL. אל ה- DSLAM יכולים להתחבר כ- 192 מנויים, אך גם זה בר שינוי לפי סוג הציוד. בכל מרכזת קיימים מספר של DSLAM בהתאם למספר המנויים המחוברים לאותה מרכזת.

 

 

G.Lite או DSL Lite

חיבור זה איטי יותר מה- ADSL ואינו דורש התקנת מיקרו-פילטר (מפצלים) בבית המשתמש משום שהמפצל מותקן במרכזיה של בזק. G.lite מאפשר קצבי הורדה של עד ל- 6Mbps וקצבי העלאה של עד ל- 384Kbps.

 

 

ETSI - European Telecommunications Standards Institude

ארגון התקינה האירופי.

 

 

FDM - Frequency Division Multiplexer

ביצוע חלוקת ערוץ התקשורת למספר תתי ערוצים נפרדים, כאשר כל תת-ערוץ משודר בתדר וקידוד שונה. באמצעות שיטה זו ניתן להעביר למעשה על ערוץ תקשורת יחיד מספר רב של תתי-ערוצים.  

 

 

FDMA - Frequency Division Multiple Access

גישה מרובה בחלוקת תדר - זוהי הגישה המסורתית במערכות אנלוגיות של טלפונים סלולריים. בשיטה זו כל טלפון סלולרי מקבל תדר משלו לשידור ותדר לקליטה בתא (Cell) בו הוא נמצא ותדר זה מוחלף כאשר מבוצעת העברת שיחה.

 

 

Full-duplex

העברת נתונים דו-כיוונית ובו-זמנית.

 

 

Half-duplex  

העברת נתונים דו-כיוונית, אך לא בו-זמנית.

 

 

Line High bit-rate Digital Subscriber  - HDSL

HDSL היא בין הטכנולוגיות הראשוניות של ה- DSLהמאפיין של ה- HDSL היא הסימטריות, כלומר קצב ההורדה (downstream) זהה לקצב ההעלאה (upstream ומאפשר חיבור מהיר של כ- 2Mbps.

 

 

HFC - Hybrid Fiber Coax

רשת ה- HFC תפקידה קשר בין מודמי הכבלים שבבית המנויים אל ה- CMTS. ה- HFC נקרא כך משום שהוא מורכב מכבלים קואקסלים (coax cable) ומסיבים אופטיים (Optical Fiber).

 

 

IDSL

שם זה מטעה משום שחיבור זה דומה יותר לקצבי המידע והשירותים של ה- ISDN מאשר

הקצבים המהירים של ה-  ADSL.

 

 

ISP

ספק אינטרנט.

 

 

ITU - International Telecommunications Union

איגוד הטלקומוניקציה הבינלאומי. נוסד בשנת 1865 ושייך כיום לאו"ם.

 

 

Kilo Byte

לעיתים נכתב KB כקיצור של Kilo Byte. זוהי יחידת גודל של נתונים.

1KB = 1024Byte.

 

 

Mega Byte

לעיתים נכתב MB כקיצור של Mega Byte. זוהי יחידת גודל של נתונים.

1MB = 1000KB.

 

 

NAK

הודעה ששולח המודם המקבל למודם השולח, על כך שהמידע שקיבל לא הגיע בהצלחה, כלומר הכיל שגיאות, ומבקש תשדורת חוזרת של המידע שנשלח. 

 

 

NMT - Nordic Moblile Telephone

מערכת זו היא המתחרה של המערכות AMPS ו- TACS. היא נמצאה בשימוש נרחב בארצות סקנדינביה ובמדינות רבות במזרח אירופה. ה- NMT השתמש בתחומי תדרים של 450 ו- 900MHz. כיום מערכת זו אינה נמצאת בשימוש ואותה מחליפות מערכות GSM ו- CDMA.

 

 

Plug & Play

תקן המאפשר למערכת לזהות את ההתקן שחובר אליה.

 

 

RADSL

טכנולוגייה זו פותחה מ- Westell ודוגלת ברעיון שתוכנה קובעת את קצב ההעברה של המידע על גבי קווי הטלפון, כלומר המודם מתאים עצמו ופעולתו לפי תנאי הקו. מערכת FlexCap2 של Westell משתמשת ב- RADSL להעברת מידע בקצבי הורדה של 7Mbps, וקצבי העלאה של עד Mbps1.

 

 

SDH

כשם שרשת ה- HFC בכבלים מקשרת בין מודמי הכבלים של המנויים ל- CMTS, כך מקשרת רשת ה- SDH בין ה- CMTS לספקיות האינטרנט השונות (ISP).

 

 

SDSL

המאפיין של SDSL, בדומה ל- HDSL, היא הסימטריות, כלומר קצב ההורדה זהה לקצה העלאה. כמו כן מאפשר חיבור מהיר של כ- 2Mbps. למרחקים רחוקים נחשב חיבור SDSL כתחליף לחיבור T1 או  E1.

 

 

TACS - Total Access Communication System

מערכת אנלוגית אירופית לטלפונים סלולריים שהושקה בשנת 1985 על-ידי חברת Vodafone בבריטניה. TACS דומה מאוד ל- AMPS אלא שתחום התדרים שהוקצה לה היה בתחום 900MHz.TACS היה בשימוש במדינות בריטניה, איטליה, יפן ומדינות רבות נוספות. כיום מוחלפת מערכת ה- TACS כמעט בכל מקום על-ידי שיטת ה- GSM.

 

 

TDMA - Time Division Multiple Access

גישה מרובה בחלוקת זמן - זוהי הגישה ברוב המערכות הדיגיטליות של הטלפונים הסלולריים מהדור ה-2. בשיטה זו כל טלפון סלולרי מקבל תדר לשידור ותדר לקליטה בתא (Cell) בו הוא נמצא, ובתוך התדר הזה, חריץ זמן משלו, התדר וחריץ הזמן מוחלפים כאשר מתבצעת העברת שיחה.

 

 

UMTS - Universal Mobile Telecommunications System

UMTS הינה התפתחות אבולוציונית של GSM ובכך מאפשרת "נדידה" בכל רחבי העולם תוך כדי שימוש בתכונות הוידאו, גלישה מהירה באינטרנט ממחשבים ניידים והורדת קליפים במהירות של 384Kbps.

 25-03-04 / 18:15  עודכן ,  15-01-04 / 16:44  נוצר ע"י טל בן-דוד  בתאריך 
 מילון מונחים עברית - הקודםהבא - קישורים לאתרים נוספים בנושא 
תגובות הקוראים    תגובות  -  0
דרכונט
מהי מערכת הדרכונט?
אינך מחובר, להתחברות:
דוא"ל
ססמא
נושאי לימוד
חיפוש  |  לא פועל
משלנו  |  לא פועל
גולשים מקוונים: 2