» נושאי לימוד
» נושאי לימוד
יום שישי 3 במאי 2024
P-T
דף ראשי  מושגים  P-T גרסה להדפסה

 

PHONOGRAPHE

המדיה הדיגיטאלית הושקה לראשונה בשנת 1983 בארצות הברית ובתוך 5 שנים בלבד, ה-CD ונגני ה-CD הדביקו את קצב המכירות של התקליטים והפטיפון.

שלא כמו תקליטי הפונוגרף המכילים אותות אנלוגיים, ה-CDs מוקלטים בשיטה הדיגיטלית (בורות מיקרוסקופיים) המכוסים בשכבת פלסטיק שקופה, במקום מחט הרוטטת ע"ג המסילות, קרן הלייזר "שטה" על פני הדיסק וההשתקפות מפוענחת.    ה-CD לסוגיו השונים בנוי ממסלולים ספירליים בדיוק כמו התקליט, אך מתחיל ממרכז הדיסק –החוצה, בדיוק באופן הפוך מהתקליט.

הצליל הדיגיטלי הוא כה איכותי ונקי משום שהמספרים מוענחים לצליל אלקטרוני, אין מחט שקופצת וגורמת לרעשים בשעת החיכוך עם התקליט, בנוסף, בדיסק מכיל מנעד רחב ביותר של צלילים עובדה שהיתה גורמת לתקליט לקפוץ מעבר למסילות.

 

 

 

יש הסוברים שהצליל המופק ע"י המדיה הדיגיטלית הינו נקי ומלאכותי מדי ולא "חם" כמו הצליל המופק בעזרת פטיפון ותקליט, זאת אולי הסיבה שפטיפונים ותקליטים עדיין מיוצרים, אם כי בכמויות קטנות יחסית.

 

PACKET WRITING

אחת משלוש השיטות בעזרתן אפשר להקליט על מדיה, שתי השיטות האחרות הן: track-at-once ו- disc-at-once, אך שיטת ה- packet writing מאפשרת למספר מועט של בלוקי מידע להכתב. Fixed-length packet נפוצות עבור כתיבה ע"ג CD-RWs ומאפשרת למדיה לתפקד בדומה ל- hard disk. בשיטת ה- Variable-length packets משתמשים על מנת לחסוך מקום ומתאימה יותר עבור הקלטת מדיות CD-R.

 

PACKET WRITING SOFTWARE

ישום הכותב לתוך מדיות CD-RW .

 

PIT

חריצים המצויים על גבי המדיה האופטית כגון, CD-ROM או DVD. קרן הלייזר נקלטת אל תוך החריצים הללו ונדחית באזורים הנקראים "lands". תוך שימוש במגוון אלגוריתמים, ההשתקפות מומרת לביטים (אפסים או אחדות).

 

PCA

לצורבים ולנגני הדיסקים יש ביט (אזור) נוסף שיושב בתחילת המדיה (לפני שעת ה- 00:00), תפקידו של הביט הזה הוא לסמן לנגן הדיסקים מהיכן להתחיל. אזור זה כולל שני רכיבים כאשר אחד מהם הוא ה- power memory area) PMA) והשני הוא ה- power calibration area) PCA).

ה- PCA הוא מעין אזור מבחן עבור הצורב- על מנת להבטיח שקרן הלייזר הכותבת (בעלת העוצמה החזקה ביותר) מכוילת לרמה המתאימה, הצורב יבצע סדרת בדיקות באזור ה-PCA, הצורב יעבור ע"ג הסימונים הללו ויבדוק את מידת החזר האור של אזורים אלו בהשוואה לאזורים שאינם אמורים להחזיר אור, על סמך מידע זה הצורב יקבע את עוצמת הלייזר האופטימלית והיעילה ביותר עבור תהליך הצריבה הספציפי.

 

PMA

לצורבים ולנגני הדיסקים יש ביט נוסף שיושב בתחילת המדיה (לפני שעת ה-00:00), תפקידו של הביט הזה הוא לסמן לנגן הדיסקים מהיכן להתחיל. אזור זה כולל שני רכיבים כאשר אחד מהם הוא ה -power memory area)  PMA) והשני הוא ה- power calibration area) PCA).

ה-PMA מכיל טבלת תוכן זמנית (TOC) עבור מדיות שלא הוקלטו בשלמותן וכאשר המדיה מוקלטת בשלמותה, הצורב משתמש במידע זה על מנת ליצור את טבלת התוכן הזמנית.

 

PCMCIA

תקן של slot שמיועד למחשבים ניידים ויתרונו בגודלו הקטן (במחשב רגיל ניתן לחבר slot pcmcia דרך כרטיס pci).     ה- pcmcia מאפשר חיבור חומרה נוספת למחשב, הכרטיס שאנו מחברים לpcmcia כדי לזהות את הצורב הוא כרטיס scsi

 

PARALLEL

חיבור מקבילי במערכת, שכמות העברת הנתונים לשניה בו היא 1MB, כלומר, מבחינתנו כמות העברת הנתונים הזו היא הנמוכה ביותר, מול שאר הממשקים. אורך מקסימלי של כבל על היציאה ה- Parallel-ית הוא 3 מטר, גם אם מדובר במוצרים משורשרים-זה המקסימום, אחרת נפגעת התקשורת הדו כיוונית. גם בממשק זה יש גדלים שונים של יציאות.

 

REFRACTION

השתברות, התעקלותם של הגלים האלקטרומגנטיים תוך כדי מעברם דרך חומר בעל מאפיינים מחזירי אור. השתברות הינה מאפיין חשוב של כל מערכת אופטית, בזמן שקרני האור עוברים בצורה מאונכת על פני המדיה, הם מתפזרים אל מחוץ לגבולותיה.

 

READ

קריאה היא פלט וגם קלט (I/O) מאחר ומידע נפלט מההתקנים החיצוניים ונקלט אל תוך המחשב. כל העברת מידע מההתקנים החיצוניים של המחשב או מהמחשב עצמו נקראת לאן שהוא ונכתבת למקום אחר ובדומה לקריאת ספר או ניגון קסטה, פעולת הקריאה לא פוגעת במידע הכתוב.

 

REALTIME

זמן אמת, תגובה מיידית. המושג מתייחס לשליטה בתהליך ולמערכות משובצות. לדוגמא, מחשבים השולטים על טיסות חלל חייבים להגיב בצורה מיידית לשינוי בתנאים. מושג זה מתייחס להעברה מהירה של נתונים מכל מערכת אלקטרונית בעלת עוצמה ומהירות מתאימה על מנת לעמוד בדרישות ה-Real-Time (תמונות אנימציה מורכבות, שידורי ווידאו חיים ועוד..).

 

RPM

ראשי תיבות של Round Per Minute (סיבובים לדקה), עוד דרך למדוד מהירות של צורב או Cd-Rom .

 

SECTOR

יחידת אחסון המידע הקטנה ביותר הניתנת לכתיבה על מדיה או לקריאה ממנה.

 

SESSION

טרק/טרקים (Track/Tracks) של אודיו או מידע שהוקלטו בפעם אחת על גבי מדיה.

 

SCSI

כרטיס חיבור קלט/פלט, מתיישב על לוח האם ומאפשר חיבור של שבעה התקנים בשרשור (כגון: טייפ, צורב, כונן קשיח, סורק ועוד). מומלץ לחבר התקן דרך SCSI במידה וקיימת דרישה למהירות גבוהה במיוחד של העברת נתונים. המהירות המרבית של SCSI היא 80MB לשניה (הכרטיסים החדשים), אבל הכרטיס שהגיע עם הסורקים הישנים (היות והיום אף סורק לא מגיע עם SCSI) הגיע עד 1.5MB.

כשמחברים צורב/טייפ לכרטיס SCSI צריך לקבוע לו ID – כתובת, הid המומלץ הוא Id4. חיבור ה SCSI של הצורבים/הטייפים הוא 50 פין צר.

 

 

SHUTTLE

דרייבר שאחראי על קישוריות מערכת הפעלה ספציפית לבין ההתקן הפיסי parallel-scsi. התקן זה ניתן למצוא בצורבים חיצוניים שמתחברים פרללית למחשב והוא אחראי להדמיית scsi (ההתייחסות ליציאה פרללית כיציאת scsi ).

 

TRACK

טרק, ערוץ אחסון המידע על דיסק או טייפ. במדיה המגנטית  (hard-disk,floppy,Zip וכו'..), הטרקים הינם בעלי מרכז משותף (קונצנטרים), הטרקים של CD או DVD בנויים בתור צורה ספירלית, רציפה המתחילה ממרכז המדיה וממשיכה לצדה החיצוני.

במדיית הטיפ המגנטי, הטרקים ממוקמים בקווים מקבילים המתמשכים לכל אורכו של הסרט.

 

 

 

 

במדיה הדיגיטלית, הביטים מוקלטים מוקלטים באחת משתי השיטות הבאת: כשקעים תחת שכבת מגן שקופה או כשינויים במידת החזר האור של החומר.

 

TRACK-AT-ONCE

המטרה: על מנת להקליט את כל המידע על מדית CD-R בבת אחת.

הביצוע: בשונה מתהליך צריבה רגיל בו קרן הלייזר נכבית לאחר כל טרק ונוצר רווח של שתי שניות בין טרק לטרק, שיטת ה-track-at-once שפותחה זמן קצר לאחר השקת צורבי ה- CD-R הראשונים , מאפשרת להקליט שירים ומידע במרווחים שונים.

הסקטורים של ה- lead-in נכתבים בתחילת כל session ומכילים את הכתובת שבו יכתב המידע הנוסף בדיסק.

 

 

 

 

עבור מדיות אודיו, ה-session יכול להשאר פתוח ע"מ לאפשר ערבוב שירים ממקורות שונים, אך חייב להסגר במידה ורוצים לנגן את המדיה. אם המדיה נסגרת, לא ניתן לכתוב מידע או שירים נוספים.

 18-08-04 / 23:09  עודכן ,  18-06-04 / 11:33  נוצר ע"י בועז שגיא בתאריך 
 I-L - הקודםהבא - T-Z 
תגובות הקוראים    תגובות  -  0
דרכונט
מהי מערכת הדרכונט?
אינך מחובר, להתחברות:
דוא"ל
ססמא
נושאי לימוד
חיפוש  |  לא פועל
משלנו  |  לא פועל
גולשים מקוונים: 4