» נושאי לימוד
» נושאי לימוד
יום שישי 3 במאי 2024
D-H
דף ראשי  מושגים  D-H גרסה להדפסה

DATA

מידע

1.טכנית המונח מידע משמעו עיבוד עובדות והשערות והפיכתן לאינפורמציה, בכל אופן בשימוש היומיומי המונחים אינפורמציה ומידע משמשים כמונחים בעלי משמעות זהה.

המונח DATA הינו צורת הריבוי של "DATUM" שהינו אחד המשמעויות של DATA, אך במונח "DATUM" נעשה שימוש לעיתים רחוקות תחת זאת משתמשים ב- "DATA".

במחשב, כמות המידע מול אינפורמציה משתנה לעיתים קרובות. המידע יכול לעבור עיבוד למס' צורות של אינפורמציה אך לוקח זמן מה למיין ולתמצת את המידע. מידע מעודכן יכול לספק תשובות מהירות.

טעות נפוצה היא שתוכנה (software) היא מידע (data). תוכנה מבוצעת, מורצת על ידי המחשב, המידע לעומת זאת מעובד, כלומר התוכנה גורמת למחשב לעבד מידע.

 

2.כל צורה של אינפורמציה, בין אם על נייר או על כלי אלקטרוני כלשהוא. המונח מידע מתייחס לכל קובץ אלקטרוני ללא קשר לפורמט שלו: בסיס נתונים, מלל, תמונות, צלילים ווידאו, כל מה שנקרא או נכתב על ידי המחשב יכול להחשב מידע חוץ מפקודת תוכנה שמבוצעת (תוכנה).

 

DISC-AT-ONCE 

המטרה: הקלטת כל המידע על מדית CD-R בבת אחת.

הביצוע: בתחילה מגיעים לאזור ה-lead-in, כל הטרקים וה-lead-out נכתבים, ה- session נסגר והדיסק נסגר. קרן הלייזר פועלת במשך כל זמן כתיבת הדיסק והרווחים (שתי שניות) שנוצרים בשיטת הכתיבה הרגילה-לא קיימים במקרה זה. מפעלי יצור דיסקים המיצרים במאסות גדולות מרבים להשתמש בשיטה זו על מנת להבטיח שעתוק ראוי ונכון.

 

DIFFRACTION

התעקלות קרני האור תוך כדי מעבר מסביב לפינות או דרך חריצים הקטנים מאורך הגל של גלי האור עצמם.

 

DEFRAGMENT

אירגון דיסק על ידי סידור הקבצים לפי קטגוריות. משום שמערכת ההפעלה מאחסנת מידע חדש בכל מקום פנוי אפשרי, נוצר מצב ובו חלק מהקבצים מחולקים. עובדה זו גורמת להאטה בגישה למידע ומגבירה את מס' הסיבובים שעל הדיסק להסתובב בבואנו לגשת לקובץ מסויים, ה " defragger", משכתב מחדש את הקבצים ע"י ארגונם בסקטורים סמוכים, פעולה זו עשויה לאפשר מיקום קבצים הנמצאים בשימוש שכיח בתחילת הדיסק כך שזמן הגישה שלהם נמוך ביותר.

 

 

 

חלק ממשתמשי הדיסקים ממש פאנטיים בקשר לדיאפרגמה- הם מבצעים פעולה זו על בסיס קבוע, אחרים עושים זאת לעיתים נדירות, אם בכלל. לרוב פעולת הדיאפרגמה אינה משפיעה באופן הנראה לעין על ביצועי המחשב.

 

FEED DRIVE

סוג התקן שאוחז את המדיה לאחר שהוכנסה לתוך החריץ.

 

 

התקן הפועל בשיטת FEED DRIVE של חברת Macintosh

 

כל נגני הדיסקים המותקנים ברכבים ואף חלק מה- CD-ROM המצויים בחלק ממחשבי Macintosh פועלים בשיטה זו.

 

FRAGMENTATION

אחסון מידע בצורה לא מקוטלגת על גבי דיסק. ברגע שהקבצים מתעדכנים, המידע החדש נכנס למקום פנוי, מקום זה עשוי להיות לא מקוטלג, קבצים לא מקוטלגים גורמים למס' בעיות ובניהן הקטנת מהירות הגישה והגדלת מס' הסיבובים שעל הדיסק להסתובב.

 

HARD-DISK

מדיית האחסון העיקרית של המחשב, העשויה מאחד או יותר מגשי זכוכית או אלומיניום המחופים בחומר פרומגנטי. מרבית כונני ה-hard-disk משתמשים במגשים מקובעים המותקנים באופן קבוע במחשב, כוננים ניידים מותקנים כך שניתן יהיה להעביר את המידע מהמחשב וכך לשמור אותו למטרות גיבוי או העברה למחשב אחר.

לפני עידן האינטרנט העברת מידע הייתה נעשית ע"י שמירתו על אמצעי אחסון כגון דיסקט ושליחתו בדואר, מרבית כונני ה-hard-disk הם (IDE), בעוד שכונני SCSI מצויים לרוב בשרתים או תחנות עבודה בעלות ביצועים גבוהים. היתרון העיקרי של ה-SCSI הוא שניתן לחבר ללוח אחד 7-15 התקנים שונים! וזאת תוך שימוש ביציאה אחת בלבד במחשב ה-pc.

Hard disks מאפשרים שליפה מהירה של נתונים משום שהם מסתובבים באופן קבוע במהירות גבוהה, החל מ-5,000 ועד 15,000 RPM (סיבובים לדקה). בדגמים מסויימים במחשבים ניידים, הדיסק הקשיח מפסיק להסתובב לעיתים וזאת על-מנת להאריך את אורך חיי הסוללה.

באמצע שנות ה-50 הציגה חברת IBM את ה-RAMAC, הדיסק הקשיח הזה הכיל רק כמה מאות אלפי בייטים (זיכרו, מגה בייט אחד=1,000,000בייטים!!). בשנות ה- 80 הדיסקים הקשיחים התחילו ב-MB5 (כלומר 5,000,000 בייטים) כדוגמת ה-ST506 , והיו בקוטר של 5.25 אינץ'. כיום לעומת זאת, הדיסקים הקשיחים מתחילים ב- 20GB ומשתמשים רק בקוטר של 3.5 או 2.5 אינץ' ואפילו פחות (מיקרודרייברים).

 18-08-04 / 22:58  עודכן ,  18-06-04 / 11:23  נוצר ע"י בועז שגיא בתאריך 
 C-D - הקודםהבא - I-L 
תגובות הקוראים    תגובות  -  0
דרכונט
מהי מערכת הדרכונט?
אינך מחובר, להתחברות:
דוא"ל
ססמא
נושאי לימוד
חיפוש  |  לא פועל
משלנו  |  לא פועל
גולשים מקוונים: 4