» נושאי לימוד
» נושאי לימוד
יום שישי 3 במאי 2024
הגורמים העיקריים המשפיעים על הצריבה
דף ראשי  הצורב  דרישות המערכת בתהליך הצריבה  הגורמים העיקריים המשפיעים על הצריבה גרסה להדפסה

 

 

ה- BUFFER של הצורב

 

מרבית הזמן המחשב בעצם מעביר מידע לצורב מהר מהנחוץ. ה- buffer של צורב הדיסקים מאחסן את המידע "המיותר" וזאת על מנת לשמור על קצב זרימת המידע לכתיבה. גודל ה- buffer הינו קריטי בכל הנוגע למניעת בעיות צריבה: האטה או הפרעה בהעברת המידע מהמחשב לא תעצור את הכתיבה כל עוד ה-buffer אינו ריק לגמרי וככל שה-buffer גדול יותר, המרווח הנותר במקרה של הפרעה-יגדל. במידה ולצורב שברשותך יש buffer קטן והדיסק הקשיח שברשותכם איטי, יתכן מאוד שתתקלו בבעיה לכתוב בשיטת  on-the-fly, בייחוד במהירויות גבוהות.


האופציות הקיימות הינן: לצרוב במהירות נמוכה יותר, ליצור ISO image אמיתי על גבי הדיסק הקשיח ולצרוב ממנו, להשתמש בדיסק קשיח בעל מהירות גבוהה יותר או במידה ומתאפשר,להגדיל את גודל ה- buffer של הצורב.

 

 

System (המערכת)

 

במילה "מערכת" כוונתינו היא למחשב ולכל מה שמצוי בו או מחובר אליו. כ ל  הפרעה היא הרסנית עבור תהליך הצריבה, לכן מומלץ להבטיח שהמערכת לא טוענת ישומי TSR (ישומים ותוכנות הרצות ברקע) העלולים להפריע לתהליך. שומרי מסך, תזכורות או שעונים מעוררים, קובץ פקס שמתקבל- יגרמו להפסקה מיידית של תהליך הצריבה וזאת משום שהישומים הללו גוזלים משאבים חשובים הנחוצים לתהליך הצריבה בהיותו תהליך זמן אמת (real time operation) וכמו כן חשוב לנתק כל רשת שיתוף קבצים המחוברת להתקן ממנו נלקח המידע וזאת על מנת שלאף משתמש לא תהיה גישה לקבצים אותם מנסים לכתוב.

 

 

Hard Disk Speed (מהירות הדיסק הקשיח)

 

על מנת לכתוב on-the-fly  image על מדיה, הדיסק הקשיח ממנו כותבים ח י י ב להיות בעל קצב העברה מהיר דיו על מנת לשמור את ה- buffer של הצורב מלא במשך כל התהליך, במילים אחרות, זמן הגישה של דיסק קשיח ממוצע הוא 19 milliseconds ומעלה.

 

 

Fragmentation  (פיצול קבצים)

 

הצורך לחפש מידע בדיסק קשיח שלא עבר תהליך איחוי (תהליך המפחית את כמות המידע המפוזר בדיסק הקשיח) מצריך את המערכת לעבור על כל הדיסק (בין אם המדובר בתהליך on-the-fly ווירטואלי ובין אם המדובר ב- ISO image אמיתי), גורם למערכת להאט את מהירותה, לרוב באופן פטאלי. אחה את הדיסק הקשיח שלך באופן שוטף !

 

 

CD Recorder (הצורב)

 

צורבי CD רבים מסוגלים לכתוב במהירות של 2x (חלקם 4x או 6x ואף יותר !) מהירות הכתיבה/קריאה הסטנדרטית היא 150 KB (כ-75 סקטורים) בשניה. מהירות הכתיבה היא הפרמטר שקובע באיזו מהירות ביטים נחקקים על גבי משטח הדיסק על ידי קרן הלייזר ואין לה שום קשר למהירות הקריאה של אותם ביטים בחזרה או כמה מידע ניתן לאחסן על גבי המדיה.

 

 

צורב CD-R רגיל

 

כתיבת דיסק במהירות של 4x אין משמעותה שנוכל אחר כך לקרוא אותה ב-CD ROM במהירות גבוהה פי ארבעה. הקלטת דיסק במהירות גבוהה דומה להקלטת מוזיקה אנלוגית על גבי קסטה במהירות הקלטה גבוהה: אין זאת אומרת שכל אלבומי ה- Pink-floyd שלנו יישמעו כמו ה- Grateful Dead ! פשוט נקבל את אותה האינפורמציה בדיוק באותו אופן, רק יותר מהר.


כאשר כותבים ISO image אמיתי מהדיסק הקשיח, פקטור המהירות הופך להרבה פחות משמעותי משום שה- imageהוא קובץ ענק ובו הקבצים והמבנה בו הם מאוחסנים נקבע כבר, כך שמה שנותר הוא להזרים את המידע המצוי ב-image לצורב.


כאשר כותבים מרשימת קבצים או מ- image ווירטואלי, העניינים מתחילים להסתבך מעט. במטרה לכתוב דיסק בשיטת on-the-fly, על תוכנת הצריבה להתחשב בבסיס הנתונים על מנת לדעת היכן כל קובץ מאוחסן על-פני הדיסק הקשיח ולהיכן הוא צריך להתאחסן על-גבי המדיה. לאחר מכן התוכנה חייבת לאתר ולפתוח כל קובץ על מנת לשלוח אותם לצריבה באופן חלק ורציף לצורב. מציאת ופתיחת הקבצים הינה לרוב החלק בצריבה שצורך את מרבית זמן הצריבה וזו היא גם הסיבה מדוע כתיבה בשיטת on-the-fly הינה תהליך קשה כאשר ישנם הרבה קבצים קטנים ו/או כאשר הדיסק הקשיח אינו מאוחה כראוי.

 30-08-04 / 23:33  עודכן ,  23-06-04 / 00:45  נוצר ע"י בועז שגיא בתאריך 
 דרישות המערכת בתהליך הצריבה - הקודםהבא - גורמים נוספים המשפיעים על הצריבה 
תגובות הקוראים    תגובות  -  0
דרכונט
מהי מערכת הדרכונט?
אינך מחובר, להתחברות:
דוא"ל
ססמא
נושאי לימוד
חיפוש  |  לא פועל
משלנו  |  לא פועל
גולשים מקוונים: 1