כיצד ניתן להשתמש בקבלים במעגלי זרם ישר ?
ישנו רכיב נוסף במעגלים החשמליים הנקרא סליל. מכיוון שהוא לא קשור לחומר הלימוד שלנו לא נרחיב עליו את הדיבור, רק נאמר כי הסליל מתנגד לשינוי זרם פתאומי. לעומת זאת מתנגד הקבל לשינוי מתח פתאומי. לכן, עם סגירת המעגל החשמלי הכולל מקור מתח וצרכן, כל המתח נופל מיד על הצרכן, ולצרכנים מסוימים הדורשים את מפל המתח באופן הדרגתי זה עלול להזיק.
לצרכנים כאלו ניתן להוסיף קבל ונגד ואת הצרכן להוסיף במקביל לקבל. כך יגיע המתח באופן הדרגתי לצרכן ולא באופן מידי.
שימוש נוסף בקבלים הוא מניעת ניצוצות הרסניים במפסקים.
כפי שניתן לראות באיור הנ"ל, המעגל החשמלי כולל סליל בתור צרכן, וישנו גם מפסק חשמלי לצורך שליטה על פתיחתו וסגירתו של המעגל החשמלי. בפתיחת המפסק במעגל זה פורצת אנרגיה, שהיתה אגורה בשדה המגנטי של הסליל, בצורת ניצוץ בין הדקי המפסק. ניתן למנוע ניצוצות אלו, הגורמים להריסת המפסק, על ידי חיבור קבל במקביל אליו. עם פתיחת המפסק נטען הקבל ומונע את פריצת הניצוץ.
גם במערכת ההצתה של המכונית מחובר קבל בין חודי הנתק. תפקיד הקבל הוא להיטען בעת פתיחת חודי הנתק, ולשחרר את האנרגיה האגורה בו בעת סגירתם.
לקבלים שימושים רבים אחרים במעגלי זרם ישר כמו למשל לגרום למתח אספקה של רכיבים להיות יציב, וכמה שפחות יושפע משינויים בסביבה, אך לא כאן המקום לפרטם. נשאיר זאת לאתרים העוסקים בעיקר בתכנון מעגלים חשמליים.