קלט פלט פשוט
לצורך הדפסה על הצג או המדפסת, קיימת ההוראה write (זו מלה שמורה).
דוגמא :
program PRINT_OUT; begin write( 'This is an Example for printing'); end.
להורדת הדוגמא לחץ כאן
תוצאת הריצה:
ההוראה write תגרום להדפסת המשפט This is an Example for printing על הצג. את תוכן ההדפסה יש לשים בתוך גרש שמאלי וימני בתוך סוגריים. כך יכול המתכנת לרשום כל תו שהוא רוצה בין זוג הגרשיים. בסיום ההוראה הסמן (המהבהב) ישאר במקום שבו מסתיימת ההדפסה. גם כאן בסוף ההוראה write תבוא נקודה-פסיק.
ההוראה write הוזזה קצת ימינה מתחילת השורה (הזחה), הדבר נועד לצורך הבנת התוכנית בלבד. להזחה משמעות גדולה בתוכניות גדולות והיא מאפשרת מעקב ותיקון שגיאות מהיר. רצוי מאוד להקפיד על כתיבה ברורה.
דוגמא:
program PRINT_OUT; begin writeln ('After this instruction the cursor will'); writeln ('jump to the next line'); end.
להורדת הדוגמא לחץ כאן
בתוכנית זו נרשמה ההוראה writeln במקום write . ההבדל הוא ש- writeln גורמת לסמן לקפוץ שורה בסיום ההוראה, כך שנקבל על הצג את הפלט הבא:
הגדרה: רצף תווים בין זוג גרשיים נקרא מחרוזת.
דוגמא:
program PRINT_OUT; begin writeln (' Jump at end of instruction!!!'); write ('ניתן לכתוב גם בעברית'); writeln (' ,התווים בעברית הם תווים שאפשר להדפיסם.כלומר '); write (' * * * * * '); end.
בסיום הרצת התוכנית נקבל על הצג את הפלט הבא:
Jump at end of instruction!!! התווים בעברית ניתנים להדפסה.כלומר, ניתן לכתוב גם בעברית * * * * *
מאחר שהתוכנית מבצעת את ההוראות אחת אחר השנייה, קודם תבוצע השורה המדפיסה: ניתן לכתוב גם בעברית, ומכיוון שההוראה write לא תגרום לסמן לקפוץ שורה, אזי מחרוזת ההדפסה הבאה תודפס בהמשך השורה ובצמוד לה.
כאשר מתכננים הדפסה בעברית, יש להביא בחשבון שהעברית נכתבת מימין לשמאל וההדפסה מתבצעת משמאל לימין.
ההוראות write ו- writeln מבצעות פלט.
את הפלט יש לשים בין סוגריים. ההוראה writeln גורמת לסמן לקפוץ שורה בסיום ההדפסה. |
דוגמא:
program PRINT_OUT; begin write ('word1' , 'word2'); end. |
פלט תוכנית זו על הצג בגמר ההרצה:
להורדת הדוגמא לחץ כאן
מתוכנית זו ניתן להסיק כי הפסיק מפריד בין הדפסה אחת להדפסה שנייה בתוך הוראת ה-write. מכיוון שאין רווח אחרי הגרש של מחרוזת word 1, והפסיק לא ייצור רווח, אזי המחרוזת word 1 ו- word 2 צמודות. כמו כן אם היה רווח בין הפסיקים הוא לא היה משפיע על הרווח בין ההדפסות ולכן על מנת ליצור רווח יש לדאוג לכך שתו רווח ייכנס בין הגרש הימני לגרש השמאלי, כדי שתבוצע הדפסת רווח.