» נושאי לימוד
» נושאי לימוד
יום ראשון 22 בדצמבר 2024
תקני בקרת שגיאות
דף ראשי  אנלוגי  תקן שידור  תקני בקרת שגיאות גרסה להדפסה

 

 

 

 

 

טכניקה זו משמשת ציוד אלקטרוני לבקרה ואיתור שגיאות של הודעות מזובלות ומספקת אמינות גבוהה לנתונים המתקבלים. אותות הבקרה מאפשרים למודם המקבל לבצע בדיקות שונות בכדי לוודא את שלמות הנתונים שהגיעו ולזהות אם קיימים בהם שיבושים.

 

לפני העברת הנתונים על שני המודמים המתקשרים האחד עם השני לבצע תיאום ולהשתמש באותו פרוטוקול בקרת שגיאות כאשר הם יוצרים קשר. מלבד פרוטוקול בקרת השגיאות ישנם שני סוגי בקרת שגיאות:

 

      CRC - Cyclic Redundancy Code  .1    

     2.  Checksum

 

סוג הבדיקה תלוי בסוג פרוטוקול השידור שהוסכם על שני הצדדים לפני כן. בשני המקרים נשלח מידע מהמודם השולח אל המודם המקבל, ומצורף למידע המועבר גם תוצאת חישוב (של ה- CRC או ה- Checksum) בגודל מסוים של בתים. המודם המקבל מוודא שהמידע אכן התקבל בשלמותו לפי השוואה שנערכת בין תוצאת החישוב המצורפת למידע שנשלח ותוצאות החישוב שערך המודם המקבל בהתאם לפרוטוקול השידור.

 

לאחר בדיקת אימות הנתונים שהתקבלו, שבוצעה על ידי המודם המקבל, שולח המודם המקבל הודעה חיובית (ACK) למודם השולח במידה ושליחת המידע בוצעה בהצלחה, או הודעה שלילית (NAK) במידע והעברת הנתונים לא עברה בהצלחה. במקרה זה מבקש המודם המקבל תשדורת חוזרת. במקרה של רעשים והפרעות על הקו, יתכן והעברת הנתונים לא יתבצע כהלכה, ולכן יתבצעו מספר תשדורות חוזרות שלמעשה יאטו את קצב העברת הנתונים.

 

 

 

 

הפרוטוקולים שהמודמים מסכימים עליהם ומשתמשים לבדיקת ותיקון שגיאות בהעברת מידע התפתחו עם השנים לכיוון דיוק, מהירות ויעילות מאז 1978 כאשר בזמנו התקן היה הפרוטוקול xmodem. כיום המודמים החדשים משתמשים בפרוטוקול V.42, אך פרוטוקולים ישנים יותר עדין נמצאים בשימוש על ידי מודמים ישנים יותר.

 30-03-04 / 22:38  עודכן ,  06-11-03 / 14:14  נוצר ע"י טל בן-דוד  בתאריך 
 תקני אפנון - הקודםהבא - CRC 
תגובות הקוראים    תגובות  -  0
דרכונט
מהי מערכת הדרכונט?
אינך מחובר, להתחברות:
דוא"ל
ססמא
נושאי לימוד
חיפוש  |  לא פועל
משלנו  |  לא פועל
גולשים מקוונים: 3