רשת הטלפוניה הציבורית תוכננה במקור להעברת קול בלבד בקצב של 3,400 הרץ. עם הזמן נוספו גם שירותי הפקס והעברת נתונים באותות אנלוגיים באמצעות המודם הראשון - המודם האנלוגי.
המודם האנלוגי הומצא בשנות ה-60, בעידן של שיתוף מחשבים. באותה התקופה היו מחשבי שירות (מסופים - terminals), שהיו מורכבים ממסך ומקלדת ולא יכלו לבצע באופן עצמאי עיבוד תהליכים (dumb terminal). לכן מחשבים אלו היו מקושרים למחשב מרכזי באמצעות קווי הטלפון והמודם. כאשר משתמש היה עובד מול מחשב שירות, מחשב השירות היה שולח בקשה לביצוע פעולה כלשהי באמצעות המודם למחשב המרכזי, המחשב המרכזי היה מבצע את התהליך הנדרש ומחזיר את התשובה למחשב השירות שוב באמצעות המודם, והפלט היה מופיע על המסך של מחשב השירות.
תחילה קצב החיבור היה 300 bps (סיבית לשניה - Bit Per Second ). קצב זה סיפק את המשתמשים כי עדין היה יותר מהיר ממה שבן-אדם היה מספיק לעשות. אך עם הזמן אנשים התחילו להעביר תוכניות גדולות יותר וקצב של 300bps כבר אינו מספיק מהיר. לכן מהירויות המודם החלו לגדול בקצב של שנתיים:
300 bps - משנות ה- 60 עד לשנת 1983.
1200 bps - בשנים 1984 ו- 1985.
2400 bps - יכל להעביר דואר אלקטרוני (e-mail).
9600 bps - הופיע לראשונה בסוף שנת 1990 ותחילת 1991.
28.8 Kbps.
33.6 kbps - כשמודמים אלו נכנסו לשוק, מהירותם היתה איטית מידי
ביחס לגודל התוכניות בזמנו.
ברבות הזמן נוצר צורך להעברת נתונים בנפח וקצב מהיר, לשם כך פותחו טכנולוגיות להעברת אותות בצורה דיגיטלית. כך יצא שבאמצע שנות ה-80 הומצא ה- ISDN, שיטה בה מועבר האות בצורה דיגיטלית על תשתית קווי נחושת ששימשו את רשת הטלפון.
החל מסוף שנות ה-90 החל עידן האינטרנט המהיר. כיום ישנן שתי טכנולוגיות שונות לחיבור המהיר בארץ:
ADSL - המידע עובר על רשת הטלפוניה, בכבלי הנחושת הקיימים.
כבלים - המידע עובר על רשת הכבלים, בכבלים של סיבים אופטיים.
בו במקביל פותח גם האינטרנט הסלולרי, המאפשר ניידות וגישה לאינטרנט באמצעות טלפון סלולרי או כרטיס PCMCIA המחובר למחשב נייד או נייח.
במבט לעתיד ניתן לומר, שמצפים לטכנולוגיית ה- VDSL שתאפשר העברת מידע במהירות עצומה של כ- 50Mbps מטווח קצר מהמרכזת ולטכנולוגיית הלווין שתאפשר גישה לאינטרנט במקומות בהם לא קיימת תשתית מתאימה של קווי טלפון או כבלים.