סעיף 3 דן ב"מידע כוזב או פלט כוזב". הוא עוסק בלב ליבן של עבירות באמצעות מחשב. עבריינות מחשב "קלאסית" נעשית ע"י שינויים במידע שתכליתם לקבל דבר במרמה. מגמת ההרתעה של החוק באה כאן לידי ביטוי ברמת ענישה של 5 שנות מאסר ובמגוון הפעולות הנתפסות ברשת העבירה. מדובר במגוון פעולות בחומר מחשב כגון עשיית חומר כוזב, העברתו לאחר, אחסנתו ושימוש במחשב גם כשהתרמית לא צלחה. קיימים בעבירה זו היבטים של "עבירות הכנה". קביעת הסעיף מתמודדת עם בעיות של זיוף, מרמה וגניבה.
לא נראה כי בכל מקום בו עושה אדם שימוש במחשב על מנת להפיץ מידע שאינו מדויק, ייעשה שימוש בסעיף זה. ככל הנראה, תכליתו המרכזית של הסעיף היא למנוע שימוש במחשבים לשם ביצוע פעולת זיוף. על פי פסק הדין בעניין דניאל כהן, יש להחזיק את התוכנה על המחשב עצמו, ולא על דיסקט.
ת.פ. 281/96 מדינת ישראל נ' דניאל כהן, דינים מחוזי כז(1) 438: כהן החזיק תוכנה לזיוף כרטיסי אשראי על מנת להשיג באמצעותם טובין. ביהמ"ש קבע שמטרתו של כהן הייתה להשיג דבר במרמה באמצעות כרטיסי האשראי המזויפים שהונפקו במסגרת התוכנה והרשיע אותו מכוח סעיף 3, למרות שלא הוכח שהוא אכן עשה בזה שימוש (אין צורך להוכיח זאת).
בזמן המעצר של דניאל כהן מצאו בחיפוש אשר נערך בביתו תקליטונים המכילים תוכנה לזיוף, הצפנה וגילוי קוד של כרטיסי אשראי. השופטת קבעה כי הואיל והדיסקט המכיל תוכנה אינו "מחשב", אזי החזקה של דיסקט שכזה אינה מהווה עבירה על חוק המחשבים.
הצעה לפתרון: כדי לפתור את העניין הנ"ל יש צורך להכניס לחוק המחשבים עבירת החזקה או, לחילופין, לשנות את סעיף 3(א)(2) שיכלול את המונח "או אמצעי אחסון אחר".