ממשיכים הלאה
לפניך קישור באנגלית שיאפשר לך ליצור קבוצת חדשות:
אלטרנטיבה אטרקטיבית לקבוצות חדשות של USENET לבקשות חינוכיות היא ליצור את קבוצת החדשות המקומית שלך. ניתן להקים קבוצת חדשות חדשה בתוך הירארכיות של USENET, אבל אלטרנטיבה הרבה יותר נוחה היא להקים את קבוצת הדיון שלך בשרת המקומי שלך, ואז היא לגמרי בשליטתך. הרבה מההערות שניתנו בחלק זה בקשר לשרת הצ'ט שלך מתייחסות לקבוצות חדשות כאלה, ההבדל המהותי בין קבוצות צ'ט וקבוצות חדשות הוא שהראשון מיישם שיחה בזמן אמת וקבוצות חדשות כוללות מסרים מפורסמים שנשארים על השרת לתקופת זמן מסוימת. לכן קבוצות צ'ט יותר מיידיות מקבוצות חדשות, אבל האחרונה היא כנראה פורום טוב לדיונים רציניים יותר.
מנוע החיפוש הפופולרי ברשת רכש את מאגר המידע של חברת Deja.com וכך הפך לבעלים של מאגר המידע העצום של הודעות שנמסרו בקבוצות הדיון ברשת Usenet. באמצעות מנוע החיפוש ניתן לאתר קבוצות דיון העוסקות בכל נושא שבעולם ולאתר הודעות ישנות. אתה יכול לבדוק את קבוצות הדיון בלחיצה על הקישור למעלה.
בקבוצות הדיון של יאהו תוכל לדון בספורט, בריאות, חדשות ועוד. תוכל לחלוק תמונות וקבצים, לתכנן אירועים ולשלוח עיתון מקוון (newsletter) .
כמובן שהיכולות של קבוצות הדיון מאפשרות לך גם לשמור על קשר עם משפחה וחברים.
אפשרות נוספת להשתתפות בקבוצות דיון היא MSN קהילות .באתר מבית מיקרוסופט תוכל למצוא קבוצות דיון בנושאים מגוונים (בעברית).
ישנם תוכנות המאפשרות יכולות אלה. דוגמה אחת היא WWWBOARD, שנכתבת בשפת PERL וחייבת להיות מותקנת בשרת הרשת. זו תוכנת חינם שמאפשרת לך להקים קבוצת חדשות שמופעלת לגמרי דרך ממשק הדפדפן (מבלי אפילו לבקש את ה-NEWSREADER). פירסום וקריאת מסרים, ומשימות מנהליות כמו ביטול מסרים ישנים, כולם מטופלים על ידי שימוש בדפדפן רשת נורמלי.
תאור של תוכנות אלה הוא קצת מעבר לדיון שלנו כאן, כיוון שהם בדרך כלל דורשות התקנת תוכניות CGI בשרת המקומי שלך, או שימוש של תוכנה מסחרית. התקנה של תוכנות CGI כמו WWWBOARD אינה מסובכת ויכולה להתבצע בקלות על ידי מנהל שרת הרשת. כאן יש קישור לקבוצת חדשות מקומית (קישור ל LOCAL NEWSGROUP) שמיישמת שימוש ב WWWBOARD.