טכנולוגיית הכבלים היא אפשרות נוספת להנות מחיבור לאינטרנט המהיר, והיא המתחרה של טכנולוגיית ה- ADSL. בעוד שהתשתית לטכנולוגיית ה- ADSL היא קווי הטלפון המשמשים אותנו לדיבור בטלפון, התשתית לכבלים היא כבלי קואקס (COAX Cable) או סיבים אופטיים (optical fiber) הפזורים באזור מגורינו, המאפשרים לנו את הצפייה בטלוויזיה בכבלים. המשותף לשתי טכנולוגיות אלו הוא ניצול התשתית הקיימת לצורך חיבור לאינטרנט המהיר.
עקרון התקשורת הוא אסימטרי, כלומר קצב ההורדה (downstream), שמשמש לדוגמא להורדת שירים מהאינטרנט ויכול להגיע עד למהירות של Mbps 10 או Mbps 36 (תלוי בתשתית), גבוה יותר מקצב ההעלאה (upstream) שמשמש למשל לשליחת הודעה באמצעות הדואר האלקטרוני (email) ויכול להגיע עד למהירות של Mbps2. רעיון זה מבוסס על ההנחה כי מרבית השימוש באינטרנט הוא בביצוע פעולות של download (קבלת דואר, הורדת קבצים וכו') ולכן כדאי שמהירות ההורדה תהיה גבוהה יותר ממהירות ההעלאה.
כדי להינות מהחיבור המהיר לאינטרנט בטכנולוגיית הכבלים, אין צורך להיות מנוי לטלוויזיה בכבלים. מספיק שקיימת תשתית מתאימה של חברת הכבלים (תבל, מתב או ערוצי זהב - כיום HOT) באזור מגוריכם.
באינטרנט בכבלים יש ללקוח את האפשרות לבחור את אופן החיבור לרשת:
1. חיבור קבוע.
החיסרון של החיבור בכבלים הוא שמנויו חולקים בתשתית עם השכנים, לכן עלול להיווצר מצב שבחלק משעות היממה כאשר רוב המשתמשים גולשים תורגש איטיות בגלישה.
עם זאת, תשתית האינטרנט המהיר בכבלים רגישה פחות להפרעות מהאוויר של תדרי רדיו או תנאי מזג אוויר גרועים. בנוסף לכך אין את בעיית המרחק של כחמישה ק"מ מבית המשתמש למרכזיית בזק, כמו בחיבור ה – ADSL.