הגדרת תגים בהקשר מסוים 
בדפים הבאים נביא דוגמאות רבות. כדי להמחיש דוגמאות אלו נשתמש בקישורים אשר יפתחו חלונות הדגמה בנושאים הנלמדים. אל תבהל! לאחר שתבין את הדוגמא תוכל פשוט ללחוץ עם סמן העכבר על סמן ה - X בקצהו העליון של החלון, ע"י כך לסגור אותו ולהמשיך בלימוד כרגיל.
אפשרות נוספת להגדרת תג באופן מיוחד היא הגדרתו באופן מסוים אך ורק בעבור הופעה שלו בתוך תג אחר. במקרה זה ההגדרות החדשות עבור התג יבואו לידי ביטוי רק כאשר הוא יהיה מוכל בתוך תג מסוים אחר.
דוגמה: אנחנו מגדירים את התג <B> בדרך מסוימת אם הוא נמצא בתוך התג <I> , אבל בדרך שונה אם הוא לא מופיע בתוך התג<I>: דוגמא 8. זאת הדרך בה נגדיר את שתי האפשרויות לתג B:
B {font-size: 24pt; color: #32cd32;
font-family: Arial, Helvetica, sans-serif;}
I B {font-size: 18pt; color: #32cd32;
font-family: Arial, Helvetica, sans-serif;
background-color: #32CD99;}
קובץ הHTML שבדוגמא 8 מכיל:
<b>עוד</b> טקסט משעמם.
<i><b>עוד</b></i> טקסט משעמם.
שים לב לדרך בה הגדרנו את החוק השני. כרגיל, הגדרת החוקים נמצאת בתוך סוגרים מסולסלות. וכן, כמו תמיד שם התג נמצא מחוץ לסוגרים. אבל עכשיו לפני שם התג שאנו מגדירים מחדש מופיע שם של תג אחר, אותו תג שיכיל את התג המוגדר על מנת שההגדרות החדשות תתקיימנה. במקרה זה, החוקים החדשים יתבצעו רק אם התג B יופיע בתוך התג I. אם נרצה, נוכל לדרוש רמה יותר גבוהה שתג אחד יהיה מוכל בתג שני וזה יהיה מוכל בתג שלישי וכו'. יש לדרוש שהתג החיצוני יופיע ראשון בהגדרתו (משמאל) והפנימי ביותר יופיע אחרון (ראשון מימין).