טכנולוגית ADSL היא סוג של טכנולוגית DSL. היא מבוססת כמו שיטות החיבור הקודמות לה, החיבור האנלוגי ו- ISDN, על תשתית קווי הנחושת של רשת הטלפוניה. עקרון התקשורת הוא אסימטרי, כלומר קצב ההורדה (downstream), שמשמש לדוגמא להורדת שירים מהאינטרנט ויכול להגיע עד למהירות של 8Mbps, גבוה יותר מקצב ההעלאה (upstream) שמשמש למשל לשליחת הודעה באמצעות הדואר האלקטרוני (email) ויכול להגיע עד למהירות של 640Kbps. רעיון זה מבוסס על ההנחה כי מרבית השימוש באינטרנט הוא בביצוע פעולות של download (קבלת דואר, הורדת קבצים וכו') ולכן כדאי שמהירות ההורדה תהיה גבוהה יותר ממהירות ההעלאה.
הפס הרחב אינו מאפשר רק גלישה מהירה ברשת האינטרנט, אלא גם מהווה הנאה צרופה של שירותים שונים כגון: ועידת וידאו, יישומי מולטימדיה אינטראקטיביים, עבודה מרחוק, וידאו על פי דרישה (VOD), הורדת קבצים מהירה וכו'. כמו כן שיטת חיבור זו אינה תופסת את קו הטלפון ומאפשרת דיבור בטלפון במקביל לגלישה על הקו בו זמנית.
בהתקנת שירות ה-ADSL ישנה תוספת לקו הטלפון הקיים של עורק תקשורת לרשת האינטרנט. כך נוצר שברמה הלוגית קיימים ברשות הלקוח "שני קוים", כאשר האחד משמש לטלפוניה הרגילה והשני כקו תקשורת לרשת האינטרנט. למידע נוסף על אופן פעולת טכנולוגיית ה- ADSL לחץ כאן.
לפני יצירת ההתקשרות לאינטרנט עם ה- ADSL, על המודם להיות מסונכרן על הקו. בכדי לוודא שהמודם אכן מסונכרן על הקו, יש לבדוק אם נורת ה- link (יתכן ונורת הסינכרון תיקרא גם אחרת - תלוי במודם) דולקת קבוע. במידה ונורת הלינק מהבהבת או לא דולקת כלל, אז למודם יש בעיית סינכרון.
על מנת שהמודם יהיה מסונכרן על הקו ויתקשר ללא הפרעות, יש לחבר מיקרו-פילטר (פילטר), המסופק על-ידי בזק, על כל נקודת טלפון שמחובר אליה מכשיר בקו. הפילטר תפקידו לבצע הפרדה בין תדרי הטלפוניה הרגילה לבין תדרי התקשורת. במידה ואין על כל נקודה על הקו פילטר או שמא הפילטר פגום, הפרדת הקו לשניים לא תתבצע כראוי וכתוצאה מכך עלול המודם לאבד סינכרון שיגרום לניתוק התקשורת.
ADSL -מראה חיבור של מודם ADSL בטכנולוגיית ה |
מודמי ה- ADSL מכילים רכיב DSP מתקדם שנועד למדל עיוותים על הקו ולהפחית את תיקון השגיאות. עם זאת, חיבור ה-ADSL מעביר יותר מידע לשניה מהמודם האנלוגי, ולכן הוא הופך לרגיש יותר משתי סיבות עיקריות:
1. הנחתה - ככל שהאות עובר מרחק גדול יותר, האות נחלש.
2. רעשים - ככל שהאות עובר מרחק גדול יותר, הוא חשוף ליותר רעשים
אלו הסיבות לכך שהמרחק בין בית הלקוח למרכזיה של בזק מוגבל ל- 5 ק"מ. סיבה נוספת לבעיית המרחק היא עובי חוטי הנחושת. כמו כן ככל שמהירות החיבור ב- ADSL תהיה גבוהה יותר, כך הסבירות לבעיית סינכרון וניתוקים תהייה גבוהה גם כן.
יתרונות ה- ADSL
ניתן לגלוש ולדבר בקו הטלפון / לשלוח פקס בו זמנית.
מהירות גבוהה יותר מחיבור אנלוגי או ISDN.
התשלום על ה- ADSL הינו חודשי, ולא מחושב לפי פעימות מונה. לכן ניתן להיות
מחוברים לרשת ללא הגבלה.
אין צורך בשינוי הציוד, היות והחיבור מתבצע באמצעות הקו הקיים.
בדרך כלל בהרשמות לחבילת ADSL מקבלים מודם חינם מספק האינטרנט או
מבזק.
רוחב הפס של הלקוח הוא שלו בלבד, והוא לא חולק אותו עם משתמשים אחרים
(כמו בטכנולוגיית הכבלים). כל קו שייך ללקוח אחד.
ALWAYS ON - הקו פתוח לרשת האינטרנט תמידית.
חסרונות ה- ADSL
בכדי להנות מחיבור איכותי ללא הפרעות סינכרון או ניתוקים, על מודם ה-ADSL
להיות במרחק של עד כ- 4 קילומטרים ממרכזת בזק.
מהירות ההורדה (downstram) גבוהה יותר ממהירות העלאה (upstream).
י שנם עדין מקומות בהם לא ניתן להתחבר ל- ADSL.
ALWAYS ON - בעיית אבטחה.