טכניקות
אם יש לכם מערכת לניהול תוכן, אולי תבחרו להציע אלטרנטיבת טקסט-בלבד לכל המשתמשים. דוגמא טובה לכך היא ה- National Institute of Neurological Disorders and Stroke (המכון הלאומי להפרעות נוירולוגיות ושבץ). הכנסו לקישור של "Accessible Version", ותראו שהגרסה הזו מעוצבת כך שתהיה נוחה לקריאה לקוראי מסכים.
מצד שני, אם אתם חושבים להשתמש בגרסת טקסט-בלבד מפני שזה נראה לכם קל יותר מאשר להנגיש את האתר הראשי, אנו מציעים לכם לחשוב על החלטתכם. למה קשה לכם להפוך את האתר לנגיש? האם זה בגלל:
- הפרישה על הדף (layout)? האם היא מורכבת מאוד? אם לפרישה אין סדר הגיוני, זה יקשה על כל המשתמשים להתמצא באתר.
- ה- HTML? אם יש לאתר שלכם HTML מפוזר ומבולגן, עדיף שתתרכזו בלתקן אותו. גרסאות חדשות של דפדפנים (במיוחד Internet Explorer) "סולחות" לטעויות HTML, אבל אין טעם לדחות את התיקון. תצטרכו לתקן אותו מתישהו.
- שהשתמשתם בפלאש בכל מקום? נכון שמפתה, בתור מפתחי אתרים, להשתמש בכל האפשרויות שהמולטימדיה מספקת. אך אתם צריכים לקחת צעד אחורה ולחשוב באמת על המשתמשים, ועל מה שיענה על צרכיהם. אתרים שתפקידם להעביר תוכן מסויים, צריכים קודם כל לדאוג שהתוכן יועבר בצורה הנקיה והברורה ביותר.
עדיף קודם כל לחשוב מחדש על ה- look-and-feel שלכם, מאשר לפנות לגרסת טקסט-בלבד, אלא אם כן יש לכם מספיק משאבים בכדי לנהל אותה.
פעם, המושגים "נגיש" ו-"טקסט בלבד" היו מילים נרדפות. למזלנו, היום אנשים מתחילים להבין שניתן ליצור אתרים עשירים בתמונות ומעוצבים בקפידה, שעדיין יהיו נגישים.